Aleviler "sol muhalefette" yeni adres dedi

Aleviler "sol muhalefette" yeni adres dedi

Aleviler "sol muhalefette" yeni adres dediAlevi Bektaşi Federasyonu, geçen hafta sonu yaptığı toplantıda Türkiye’deki siyasal yapılanmayı...

A+A-

Aleviler "sol muhalefette" yeni adres dediAleviler "sol muhalefette" yeni adres dedi

Alevi Bektaşi Federasyonu, geçen hafta sonu yaptığı toplantıda Türkiye’deki siyasal yapılanmayı değerlendirirken, yayımlanan bildiride CHP dışında yeni bir “sol muhalefete” gereksinim olduğu ifade edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Kurulu, geçen hafta gerçekleştirdiği toplantı sonrası yayımladığı bildiriyle, Türkiye’deki “sol” siyasal yapılanma içerisinde Alevilerin yeni bir muhalefete ihtiyacı olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.
 
Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride CHP'nin işsizlik, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik ve demokratikleşme konularda yetersiz olduğu kaydedildi. ABF Başkanı Ali Balkız, bildiriye gelecek tepkilerin Mayıs’ta toplanacak Danışma Kurulu'nda görüşüleceğini belirtirken, bildirideki görüşlerin, federasyon yapılanmasının yanı sıra sendika, odalar ve meslek örgütlerince de tartışılmasını istediklerini söyledi.

“AKP ve CHP halkın sorunlarına duyarsız”

ABF Genel Yönetim Kurulu, geçen hafta sonu yaptığı toplantıda, “Yerel Seçim Sonuçları ve Ülkemizde Siyasi Durum” başlığı altında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Bildiride, AKP ve CHP gibi partilerin Türkiye'nin işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, eğitim, sağlık, Kürt sorunu, Alevi talepleri, laiklik, 12 Eylül artığı kurumlar ve yasalar gibi sorunların halktan yana politikalarla çözebilecek niyete ve iradeye sahip olmadığı ifade edildi.
 
Bu partilerin halkın sorunlarına duyarsız kaldığı vurgulanırken, “Siyasi yelpazenin sol-sosyal demokrat kesiminde, büyük bir dağınıklık, güvensizlik, yorgunluk ve umutsuzluk havası hakimdir. Oysa sol, dinamizm, cesaret, paylaşım, dayanışma, halka güven, sorunlara çözüm üreten örgüt ve örgütlenme demektir” denildi.
 
Aleviler “sol”dan görüş bekliyor

Yerel seçim sonuçlarını yeni bir “sol-sosyal demokrat” oluşuma umudu canlı tuttuğuna ilişkin yapılan değerlendirmede, “Kültürel ve köken farklılığı nedeniyle mağduriyet yaşayanlar başta işsizler olmak üzere işçiler, yoksullar, üreticiler, gençler, kadınlar, bilim insanları, sanatçılar, giderek en genel tanımıyla halkımız için, umut ışığı olabilecek sol-sosyal demokrat bir toplumsal muhalefeti birlikte oluşturmak, önümüzde bir görev olarak durmaktadır” denildi.
 
ABF Genel Başkanı Ali Balkız, yaptığı açıklamada bildirideki görüşlerin, federasyon yapılanmasının yanı sıra sendika, odalar ve meslek örgütlerince de tartışılması gerektiğini ifade etti. Balkız, bildiriye gelen tepkilerin, 1-2 Mayıs'ta yapılacak ve 70 yöneticinin katılacağı ABF Danışma Kurulu'nda da ele alınacağını söyleyerek “Sadece Aleviler değil, Türkiye tartışsın istiyoruz. Bugünden bir ad koymak doğru değil. Bu Alevilerin tek başına yapacağı bir şey değil” dedi.

SOL HABER - 16 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.