Aleviler Star TV'yi protesto etti

Aleviler Star TV'yi protesto etti

Aleviler Star TV'yi protesto etti   Pir Sultan Abdal Derneğine üye bir grup vatandaş, Zuhal Topal'ın sunuculuğunu yaptığı ''İzdivaç''...

A+A-

Aleviler Star TV'yi protesto ettiAleviler Star TV'yi protesto etti
  
Pir Sultan Abdal Derneğine üye bir grup vatandaş, Zuhal Topal'ın sunuculuğunu yaptığı ''İzdivaç'' adlı programda bir yarışmacının Alevilere yönelik kullandığı ifade nedeniyle Star Tv'nin önüne siyah çelenk bıraktı.

İSTANBUL (A.A) -Pir Sultan Abdal Kültür Derneği MYK üyesi Fethi Bölügiray, Star Tv'nin önünde toplanan grup adına önce Doğan Tv Holding Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ile bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından gruba seslenen Bölügiray, ''Yetkililere tepkilerimizi ilettik. Murat Saygı, Doğan Medya Grubu adına bütün Alevilerden özür dileyerek 'olayda yanlış anlaşılma olduğunu' ve 'konuyla ilgili program ve faaliyetler yapacaklarını' söyledi'' dedi.

Bölügiray, konuyla ilgili ve ''zorunlu din derslerinin kaldırılması''na ilişkin, pazar günü de saat 12.30'da Taksim'de ''oturma eylemi'' yapacaklarını bildirdi.

Konuşmanın ardından dernek üyeleri, kanalın önüne siyah çelenk bırakarak dağıldı.

Bu arada, Alevi Bektaşi Federasyonu ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Sacayak dergisi, hükümetin yürüttüğü ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili İnsan Hakları Derneğinin İstanbul Şubesinde bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya ilişkin ortak açıklama metnini okuyan Alevi Bektaşi Federasyonu MYK üyelerinden Hatice Altınışık, hükümetin demokratikleşme çabasının iyi niyetli değerlendirilmesi gerektiğini, böyle bir açılımın ancak demokrasi ile işletildiği takdirde sonuca ulaşılabileceğini söyledi.

AKŞAM - 27 AĞUSTOS 2009, PERŞEMBE

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.