Aleviler Tekin ile buluştu

Aleviler Tekin ile buluştu

Aleviler Tekin ile buluştuAlevi örgütleri “Bizler üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyiz” mesajı verdi.Alevi örgütleri, Gürsel...

A+A-

Aleviler Tekin ile buluştuAleviler Tekin ile buluştu

Alevi örgütleri “Bizler üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyiz” mesajı verdi.

Alevi örgütleri, Gürsel Tekin ile yaptıkları toplantıda, “Bizler üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyiz” mesajı verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin tarafından davet edilen Okmeydanı Cem Evi Başkanı Kamil Aykanat, Gazi Cem Evi Başkanı Veli Gülsoy, Nurtepe Cem Evi Başkanı Zeynel Şahan, Şahkulu Cem Evi Başkanı, Karacaahmet Cem Evi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Mercan, Alevi ve Bektaşi Vakfı Yöneticisi ve Cem Vakfı Eski Genel Sekreteri yazar Ali Kaya, araştırmacı yazar Süleyman Zaman, Sivas Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Toksöz, Alevi Örgütlerinin Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı ve Eski Meclis Üyesi Saim Gül, Alevi ve Cem Vakfı ve diğer dernek başkanı ve yöneticileri, katıldıkları toplantıda şu tespitlerde bulundu;

“Ülkemizin, huzurunu ve barışını bozmaya yönelik aleviler üzerinde oynan oyunların farkındayız ve son günlerde tahrik edici davranışlar artmış, birliğimizi, bütünlüğümüzü ve beraberliğimizi bozmak isteyen ve bu amaç uğruna nifak tohumları ekmek isteyen kişi veya unsurlara karşı, dikkatli olmalıyız. Bu unsurlara, hiçbir zaman fırsat vermemeliyiz.

Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için, toplumun huzuru ve barışı için sağ duyulu davranmamız, barışa ve huzura hizmet edecek en önemli unsurdur. Cumhuriyete ve laiklik konusunda, birliğimize karşı oynan oyunları bozmalıyız.

Geçmişte yaşanan her türlü olumsuzluğa rağmen, Alevilerin, Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine olan bağlılığı her zaman devam edecektir.

Ayrıca, kuruluşundan beri, alevi toplumunun büyük çoğunluğunun desteklediği ve desteklemeye devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi, Alevilerin hassasiyetlerine daha fazla önem göstermelerini bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Alevi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik, öncelikle cem evlerimiz ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için bu konuyu tekrar gündeme getirmesi, Alevi inancına ilişkin sorunların çözümüne yönelik somut adımların atılmasının sağlanması, Cami ve Mescitlerin temizliği ve diğer ihtiyaçlar nasıl belediyelerimiz tarafından sağlanıyorsa, Cem Evlerimizin temizlik ve diğer ihtiyaçlarının da belediyelerimiz tarafından sağlanması, televizyonlarda muharrem ayında programlar düzenlenmesi ve siyasi partilerin Alevilere, parti yönetimi ve karar mekanizmalarında daha etkin bir şekilde temsil edilmelerine özen göstermesi.” talep edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise yapmış olduğu açıklamada, “Bu sorunları ve yaşanan tüm olumsuzlukları birlikte çözeceğiz. Bu sorunların hepsini Cumhuriyet Halk Partisi çözecektir. Sayın Başbakan, Alevilere yönelik yapmış olduğu açıklamalarda samimi değildir, bu konuda, bu güne kadar somut bir adım maalesef atmamıştır. Sözde değil, özde eylem ve çalışmalar yapması gerekir ” dedi.

Gerçek Gündem - 21 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.