Aleviler toplu dilekçe verecek

Aleviler toplu dilekçe verecek

Aleviler toplu dilekçe verecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın, din ders kitapları ve zorunlu din dersi uygulaması, Alevileri harekete geçiriyor....

A+A-

Aleviler toplu dilekçe verecekAleviler toplu dilekçe verecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, din ders kitapları ve zorunlu din dersi uygulaması, Alevileri harekete geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, din ders kitapları ve zorunlu din dersi uygulaması, Alevileri harekete geçiriyor. Alevi örgütleri, 9 Ekim günü İzmir’de protesto gösterisi gerçekleştirecek. Din kültürü kitaplarındaki “dini yaşam tarzını benimsetmeye dönük” içerik ve Aleviliğe ilişkin “çarpıtılmış bilgiler”e yönelik tepkiler sürerken Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), gelen çok sayıda şikayet üzerine protesto eylemi kararı aldı. ABF bünyesinde faaliyet gösteren Alevi Bektaşi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 9 Ekim Perşembe günü “zorunlu din dersine karşı” protesto eylemi gerçekleştirecek.

İzmir’de Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 12.30’da bir araya gelecek olan federasyon ve dernek üyeleri ile veliler, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne toplu dilekçe vererek MEB’in zorunlu din dersini kaldırmasını isteyecek. Dilekçelerde, Danıştay’ın ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu din dersine ilişkin kararlarına da dikkat çekilecek.

İzmir/EVRENSEL - 6 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.