Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz

Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz

Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririzPir Sultan Abdal Kültür Derneği, 6 Mart'ta İzmir'de yapacağı...

A+A-

Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririzAleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 6 Mart'ta İzmir'de yapacağı "Eşit yurttaşlık hakkı" mitingine çağrı amacıyla İstanbul'da basın açıklaması yaptı. Aleviler, artık taleplerinin kabul edilmesini, yoksa alanları Tahrir Meydanı'na çevireceklerini belirtti.
 
İSTANBUL- Alevi Bektaşi Federasyonu, Ankara ve İstanbul'da yüz binlerce kişiyle yaptığı mitinglerin ardından, bu kez 6 Mart'ta İzmir'de miting düzenleyecek. Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak "Eşit Yurttaşlık Hakkı Mitingi"ne çağrı amacıyla İstanbul Taksim tramvay durağında basın açıklaması yapan ABF ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, hükümete Mısır uyarısında bulundu: "Taleplerimiz kabul edilmezse, alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz."

Foto Galeri İçin tıklayın >>>>

Taksim tramvay durağında bir araya gelen Aleviler, "Aleviyiz, haklıyız, kazanacağız", "Madımak Oteli müze olacak", "Pir Sultan Pirimiz, kızılbaşlık yolumuz", "Alevi kültürü engellenemez" şeklinde slogan attı.

ÇAKMA ALEVİLER

PSAKD Genel Başkan Yardımcısı ve Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül, yaptığı açıklamada, insani, vicdani, meşru, yasal taleplerini çeşitli vesilelerle sürekli dile getirdiklerini belirterek, bu taleplerini duyurmak için yaptıkları büyük mitingleri hatırlattı. Hükümetin Alevilerin talepleri karşısında tutarsız, savsaklayıcı ve geçiştirici bir pozisyonda olduğunu belirten Güzelgül, "Daha kötüsü de Alevilerin içinden devşirdiği, Alevi toplumu içerisinde hiçbir değerleri olmayan kesim ve kimselerle, günün geçerli deyimiyle söylersek; 'Çakma Alevilerle' kamuoyunu oyalayıp duruyor" dedi.

Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz

Başbakan Erdoğan'ın, Mübarek'e "halkının sesine kulak ver" şeklinde seslendiğini hatırlatan Güzelgül, "AKP'yi ciddiyete davet ediyoruz" dedi ve ekledi: "Başbakan unutmasın ki; Kahire'nin Tahrir Meydanı varsa, bizim de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Cumhuriyet, Gündoğdu gibi meydanlarımız var."

Aleviler uyardı: Tüm alanları Tahrir Meydanı'na çeviririz

6 Mart günü İzmir Gündoğdu Meydanı'nda olacaklarını ve sadece AKP hükümetine değil, siyasi seçimlerde yönetime aday tüm partilere sesleneceklerini açıklayan Güzelgül, demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu anayasa taleplerini yineledi. Eşit, yurttaşlık hakkını tekrar dile getireceklerini belirten Güzelgül, "Taleplerimizi kabul edin. Yoksa sonunuz Tahrir Meydanı olur" dedi.

Açıklama sonrası PSAKD üyeleri, İzmir mitingine çağrı için İstiklal Caddesi boyunca bildiri dağıttı.

Etkin Haber Ajansı / 12 Şubat 2011 Cumartesi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.