Aleviler yeni oluşuma mı gidiyor?

Aleviler yeni oluşuma mı gidiyor?

Aleviler yeni oluşuma mı gidiyor?CEM Vakfı'nın, Almanya'daki Alişan Hızlı'nın başında olduğu Avrupa genel koordinatörlüğünü...

A+A-

Aleviler yeni oluşuma mı gidiyor?Aleviler yeni oluşuma mı gidiyor?

CEM Vakfı'nın, Almanya'daki Alişan Hızlı'nın başında olduğu Avrupa genel koordinatörlüğünü feshetmesi ve Alişan Hızlı'nın Almanya Alevi Dernekleri Birliği'ni kurması, Cem Vakfı'nın Köln'de bütün derneklerin katılımıyla federasyon oluşturma çalışmalarına start vermesi akla "Avrupa'da Aleviler yeni bir oluşum içinde mi" sorusunu getiriyor. 

İzzettin Doğan: Genel Koordinatörlük görevini ifa etti

Turgut Öker: Beslemeli bir Alevi federasyonu kuruyorlar

Alişan Hızlı: Cem Vakfı ile AABF arasında engel olmam

Bu gelişmelere paralel olarak ise Alişan Hızlı'nın kurduğu Almanya Alevi Dernekler Birliği'nin DİTİB tarafından hazırlanan ve gençlerin şiddetten korunmasını amaçlayan bildirinin altında isminin yer alması üzerine Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu harekete geçerek, DİTİB'i mahkemeye verdi.

Turgut Öker, Alişan Hızlı'nın kurduğu Almanya Alevi Dernekleri Birliği'nin tüzüğünün DİTİB tarafından hazırlanıp Alişan Hızlı'ya geçildiğini ve bu oluşumun DİTİB oluşumu olduğunu ileri sürerken, Alişan Hızlı, iddiaları reddederek, bu yeni oluşumun tamamıyla Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın bilgisi dahilinde kurulduğunu ekliyor.

Turgut Öker, Alişan Hızlı'nın, İzzetttin Doğan'ın Köln'de startını verdiği ve başına Niyazi Bozdoğan'ın çekeceği Köln Cem Vakfı Federasyonu oluşumundan dışlandığını ileri sürerek, Yurtdışı Koordinatörlüğü'nün de bu amaçla feshedildiğini iddia etti. Bütün bu tartışmalara açıklık getirmek amacıyla aradığımız Prof. Dr. İzzettin Doğan, hem yeni oluşumu anlattı hem Avrupa Genel Koordinatörlüğü'nün niçin kaldırıldığını açıkladı.

Almanya'daki yeni oluşumun öncüsü değil Almanya'da bu çalışmalar için harekete geçen "dostları"  cesaretlendirici rolleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. İzzettin Doğan, "Turgut genç bir arkadaş. Bu işlerde emek sarfeden bir arkadaş. Yani örgütlenmede. Yeteneği olan bir arkadaş. Eğer doğru yolu bulursa Turgut Beyi değerlendirebiliriz" mesajı da verdi.

"Cem Vakfı Avrupa Genel Koordinatörlüğü neden kaldırıldı",  "Prof. Dr. İzzettin Doğan ve AABF Genel Başkanı Turgut Öker güçbirliğine mi gidiyor", "Alişan Hızlı'nın kurduğu Almanya Alevi Dernekleri Birliği'nin tüzüğünü DİTİB mi hazırladı", "Alişan Hızlı Cem Vakfı'nın Köln'de başlattığı federasyon oluşumunun içinde yer alacak mı yoksa dışında mı kalacak" sorularının cevabını bulmak için Prof. Dr. İzzettin Doğan, AABF Genel Başkanı Turgut Öker ve Alişan Hızlı ile konuştuk.   

İZZETTİN DOĞAN, TURGUT ÖKER, ALİŞAN HIZLI İLE RÖPORTAJLAR 22 NİSAN SALI GÜNÜ HÜRRİYET'TE

Ali Asker BARUT / FRANKFURT
Hürriyet.de - 21.04.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.