Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler

Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler

Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler  Aleviler yurdun dört bir yanında Eşitlik için yürüdüler...

A+A-

Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler
 
Aleviler yurdun dört bir yanında Eşitlik için yürüdüler ve basın açıklaması yaptılar.

Merzifon'da bin kişi, Çorum'da beşyüz kişi,  Tokat'ta ikiyüz kişi yürüdü. İstanbul yürüyüş kolu Kocaeli'nde bin kişiyle karşılandı. Malatya'da Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli ve Erzincan'dan gelenlerle iki bin ikişiyle meşaleli yürüyüş yapıldı. Hacıbektaş buluşması bin kişi ile gerçekleşti. Eskişehir'de buluşma binlerin yürüyüşü ile çoşkulu geçti. 

Alanya, Manavgat, Antalya, Marmaris, Milas, Oratca, Datça, Çanakkale, Bursa, Samsun, Adana, Mersin'de Aleviler yürüyüş ve basın açıklaması yaptılar.

Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler Aleviler Çoram'da da yürüdüler :

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun çağrısıyla, Alevilerin temel taleplerini dillendirmek için 7 - 8 Kasım tarihlerinde Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır'dan başlayarak Ankara'ya bir yürüyüş düzenlendi.

Karadeniz Bölgesi’nden başlayan yürüyüş ekibi dün Çorum’a geldi. Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy ve yöneticilerin yanısıra EMEP yöneticileri ile KESK’e bağlı sendikacıların karşıladıkları grup, Atatürk Spor Salonu önünden PTT’ye kadar yürüdüler.

Burada Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Önder Aydın bir konuşma yaptı. Aydın konuşmasında Alevilerin, AİHM ve Danıştay kararlarına rağmen zorunlu din dersi uygulamasının sürmesini, cemevlerine yasal statü verilmemesini ve Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik taleplerinin yanıtsız kalmasını, Ankara’da geniş katılımlı bir mitingle protesto edeceklerini bildirdi. Türkiye’nin dört bir yanından pek çok Alevi kurum ve kuruluşunun yarın Ankara Sıhhiye Meydanında buluşacağını belirten Önder Aydın, cemevlerinin ibadet merkezi olarak tanınması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığının kaldırılması, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi" gibi temel talepler için mücadele ettiklerini kaydetti.

Aleviler Yurdun Dört Bir Yanında Eşitlik İçin Yürüdüler

Verilen bilgiye göre yarın saat 12,00'den itibaren Ankara Sıhhiye Meydanında yapılacak mitinge Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl, Mustafa Özarslan, Şair Ahmet Telli de katılacak. Mitinge çok sayıda siyasetçinin de katılması bekleniyor. Mitinge katılacağı kesinleşen ilk isim ise CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına hazırlanan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın oldu. Karayalçın’ın mitinge geleceği bildirildi.

Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitinge Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Alevi temsilcileri ve vatandaşlar da katılacak. Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy da yarın yapılacak miting için dernek merkezi önünden Pazar sabahı saat 06.00’dan itibaren otobüs kaldıracaklarını da dile getirdi.

KAYNAK : www.pirsultan.net

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.