Aleviler Yürüyecek

Aleviler Yürüyecek

Aleviler YürüyecekPir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bölge toplantısı altı ilden gelen dernek üyelerinin katılımlarıyla ilimizde...

A+A-

Aleviler YürüyecekAleviler Yürüyecek

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Bölge toplantısı altı ilden gelen dernek üyelerinin katılımlarıyla ilimizde gerçekleştirildi. Alevi örgütleri Alevilerin sorun ve isteklerine düzenlenecek olan Büyük Alevi Yürüyüşünde dikkat çekecek.

Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Sekreteri Kemal Bülbül’ün de katıldığı toplantıda Adıyaman Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Yusuf Öksüz, Diyarbakır Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cafer Koluman, Muş Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Burhan Kaya, Tarsus Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Hasan Güvendir, Malatya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Abbas Uğurlu ve GYK Üyesi Rıza Aydın hazır bulundu.

Toplantının ana gündem maddesini 7-8 ve 9 Kasım’da gerçekleştirilecek olan “Büyük Alevi Yürüyüşü” oluştururken, Alevi halkının demokratik talepleri ve Türkiye’nin güncel talepleri de masaya yatırıldı.

Toplantıyla ilgili konuşan Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Büyük Alevi ürüyüşünün 7-8 ve 9 kasım tarihlerinde yapılacağını belirterek Malatya, Muş Varto, Diyarbakır, Tarsus, Adıyaman gibi illerden Alevi vatandaşların Ankara’ya yürüyeceklerini söyledi.

Alevi örgütleri, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevlerinin ibadethane olarak tanınması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması ve Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine yönelik taleplerin yerine getirilmesi için, Ankara’ya yürüyecek. 7 Kasım’da
başlayacak yürüyüş Ankara’da 9 Kasım’da yapılacak büyük bir mitingle son bulacak.

KAYNAK : www.adiyamandabugun.com

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.