Alevilerde DEM TV rahatsızlığı

Alevilerde DEM TV rahatsızlığı

Alevilerde DEM TV rahatsızlığıEvrim karşıtı ve gerici düşünceleri ile tanınan Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) 9 ve 16 Ekim tarihlerinde DEM...

A+A-

Alevilerde DEM TV rahatsızlığıAlevilerde DEM TV rahatsızlığı

Evrim karşıtı ve gerici düşünceleri ile tanınan Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) 9 ve 16 Ekim tarihlerinde DEM Tv'de özel bir programa çıkarılarak saatlerce konuşturulması Alevileri rahatsız etti.

Kamuoyunda Adnan Hoca diye bilinen ve Harun Yahya ismiyle kitaplar yazan Adnan Oktar'ın 9 Ekim 2009 tarihinde DEM TV'de özel tasarlandığı aşikar bir programa çıkarılarak saatlerce propaganda yapma imkanı sunulması Alevileri rahatsız etti. 9 Ekim akşamı televizyonlarının karşısına geçip DEM TV'yi açanlar neye uğradıklarını şaşırdılar. Kamuoyunda Alevi duyarlılığı ve demokratik çizgisi ile takdir ve izleyici toplayan DEM TV'de özel bir programa çıkarılan Adnan Hoca'yı gören herkes şaşkına döndü. Aslında Adnan Hoca'nın Alevi merakı yeni değil. Daha önce çeşitli Alevi internet siteleri ile iletişime geçerek Adnan Oktar'ın röportajlarını yayınlatmayı teklif eden grup bu çalışmalarının yanı sıra Alevilere yönelik internet siteleri açarak son dönemde hedef kitlesi olarak alevileri belirlemişti. Adnan Hoca işi bir adım daha ileri götürerek Alevilere yönelik yayın yapan bir tv kanalında boy göstermeyi başardı.

8 Ekim günü bir çok alevinin e-postasına şöyle bir e-mail düştü: "SN. ADNAN OKTAR, yarın (09.10.2009  – Cuma günü) saat 20.45 - 22.45 arasında DEM TV kanalında canlı yayında olacak. Tüm ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN programı izlemelerini canı gönülden arzu ediyoruz." Aynı mesaj internette yayın yapan onlarca Alevi forum sitesine de eklendi. (Altta ki bağlantılardan bakabilirsiniz) İşin ilginç tarafı Alevi forum sitelerine Dem Tv'de ki programın tanıtımını ekleyen kişiler forumun müdavimleri (eski üyeleri) değil, 8-9 Ekim günü birden ortaya çıkan yeni üyelerdi. Bir mesaj yazdılar ve bir daha o forum sitelerine uğramadılar. Belirli bir merkezden yürütüldüğü izlenimi uyandıran bu çalışma ile Alevilerin Dem Tv'deki programı duyması ve izlemesi hedefleniyordu. Aynı içerikli mesajlar Alevi Haber sitelerine de ulaştı. Ancak hiçbir Alevi haber sitesi Adnan Oktar'ın Dem Tv'de katılacağı programın tanıtımına yer vermedi.

"Herkes her kanalda çıkabilmeli, düşüncelerini topluma aktarabilmeli" diyebilirsiniz. Ancak burada esas rahatsızlık yaratan Dem Tv'deki programın formatıydı. Tv'lerde artık sıkça görmeye alıştığımız ve "advertorial" olarak isimlendilen, aslında bal gibi REKLAM olup HABER diye millete sunulan bir programdı izleyicilerin gördüğü. Bu nedenle Dem Tv'deki programın formatını görenler daha da şaşırdılar. Önceden özenle seçilmiş ve düzenlenmiş etkileyici bir mekan, iki tv programcısının Adnan Oktar'a "al da gol at" tarzında ki soruları, Dem Tv'nin açık bir propaganda alanı olarak Adnan Oktar'a tahsis edilmesi tüm Alevileri, ilericileri, demokrat insanları rahatsız etti. Rahatsızlıklarını telefon ve e-mail ile kanala ileten izleyiciler şimdi bir açıklama bekliyorlar.

Şimdi söz sırası Dem Tv'de.

Alevihaber.com - 18 Ekim 2009 

BU HABER İLE İLGİLİ BAZI BAĞLANTILAR:

Adnan Oktar'ın Alevi merakı - Hubyar.net

Sn. Adnan Oktar Dem TV'de -  (Forum Hacıbektaş)

Sn. Adnan Oktar Dem TV'de - (Aleviyiz.org)

Sn. Adnan Oktar - 9 Ekim - Cuma günü DEM TV canlı yayında (Aleviforum.com)

Sn. Adnan Oktar Dem TV'de - (Erenler Forum)

Sn. Adnan Oktar Dem TV'de - (Genc Aleviler.com)

Adnan OKtar DEM TV de - (Renk Haber)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.