Alevilerde parti tartışması büyüyor

Alevilerde parti tartışması büyüyor

Alevilerde parti tartışması büyüyor ANKARA - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız’ın bazı demokratik toplum örgütleriyle...

A+A-

Alevilerde parti tartışması büyüyorAlevilerde parti tartışması büyüyor

ANKARA - Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız’ın bazı demokratik toplum örgütleriyle birlikte siyasi parti kuracaklarını açıklamasıyla başlayan tartışma giderek büyüyor. Balkız’ı istifaya çağıran eski ABF Başkan Turan Eser, “Savrulanların rüzgarı, ABF’den sadece toz alır” diyerek birçok derneğin oluşumu desteklemediğini savundu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Fevzi Gümüş ise Eser’e “PSAKD adına açıklama yapması onun haddini aşar” ifadelerini kullandı.

ABF tarafından 22 ilde yapılan toplantılardan “Aleviler parti istiyor” gibi bir talebin çıktığının ileri sürüldüğünü belirten Turan Eser, bunun gerçekçi olmadığını savundu. Eser, “ABF yöneticileri, yönetici sıfatlarını taşıdıkları sürece parti kurma çalışmaları içinde yer alamazlar, sıfatlarını parti kuruluşu için pazarlık unsuru haline getiremezler. Ancak bir şartla, ABF’de görevlerinizden derhal istifa ediniz. Çünkü ABF siyasi rant için kullanılamaz. Savrulanların rüzgârı, ABF’den sadece toz alır” dedi.

Eser’in açıklamasına tepki gösteren PSAKD Başkanı Fevzi GümüşPSAKD adına açıklama yapması onun haddini aşar” dedi. PSAKD’nin demokratik bir örgüt olduğunu, bireylerin değil, her zaman kurumun ön planda yer aldığını ifade eden Gümüş, “Biz federasyon başkanımızın arkasındayız. O bir açıklama yapıyorsa mutlaka içinde bulunduğu örgütlenmenin düşünce dünyasını yansıtıyordur” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : ANF - 8 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.