Alevilerden AB Raporuna rötuş

Alevilerden AB Raporuna rötuş

Alevilerden AB Raporuna rötuş Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda Alevilerle ilgili yapılan tespitlerin...

A+A-

Alevilerden AB Raporuna rötuş Alevilerden AB Raporuna rötuş

Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan Avrupa Birliği İlerleme Raporu’nda Alevilerle ilgili yapılan tespitlerin gerçeği yansıtmadığı ifade eden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yöneticileri, Aralık’ta son halini alacak olan ilerleme raporuna ilişkin görüşmelerde bulunuyorlar.

Belçika Alevi Birlikleri Federasyonu, AB Komisyonu’nun yayınladığı 2009 Türkiye ilerleme raporunda yer alan, Aleviler ile ilgili görüşler nedeniyle sosyalist gruptan Belçikalı parlamenter Véronique De Keyser ile görüştü.

Belçika Alevi Birlikleri Federasyonu(BABF) Genel Başkanı Rıza Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Şahmettin Özden ve İsmail Armut’un katıldığı görüşmede Alevilerin talepleri iletildi. Gerçekleşen görüşmede, AB Komisyonu’nun yayınladığı Türkiye İlerleme Raporu’nda yer alan Aleviler ile ilgili bölümün gerçekleri yansıtmadığını dile getiren BABF yöneticileri, Zorunlu din dersleri uygulaması, Cemevlerini yasal statüye kavuşturulması ve Madımak ile ilgili sonuca ve uygulamaya dönük hiçbir gelişme olmadığını kaydettiler.

20 Ekim 2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 5 milletvekilinin “cem evlerinin yasallaşması” için verdikleri önergenin gündeme bile alınmadan, hükümete mensup milletvekillerinin oyları ile reddedildiğini belirten Alevi kurum yöneticileri, konuyla ilgili basında çıkan haberlerden oluşturdukları bir dosyayı da De Keyser’e sundular.

AB parlamenteri Véronique De Keyser görüşme sonunda yaptığı açıklamada; Hollanda Hıristiyan Demokrat Partisi’nden Ria Oomen-Ruijten sorumluluğunda hazırlanan ve Aralık ayının ortasına doğru tamamlanması beklenen raporda, Alevilerin haklı taleplerinin yer alabilmesi için var gücüyle çalışacağını söyledi. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’ndan bir heyetinin önümüzdeki günlerde Ria Oomen-Ruijten’i ziyaret etmesi bekleniyor…

MUAMMER GÜLAÇTI – BELÇİKA / ALEVİLERİN SESİ DERGİSİ ÖZEL HABER
Alevi.com - 10 Kasım 2009

İLGİLİ HABERLER :

AKP'nin Alevileri Oyalama Politikalarına AB'den tam destek!

Avrupalı Alevilerden AB'ye sert tepki

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.