Alevilerden AKP'ye cevap

Alevilerden AKP'ye cevap

Alevilerden AKP'ye cevapBalkız: Hangi dedemizin 'özde dede', olduğunu tespit etmek Sayın Çelik'in işi değil.Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

Alevilerden AKP'ye cevapAlevilerden AKP'ye cevap

Balkız: Hangi dedemizin 'özde dede', olduğunu tespit etmek Sayın Çelik'in işi değil.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, ''Hangi dedemizin 'özde dede', hangi dedemizin 'sözde dede' olduğunu tayin ve tespit etmek Sayın Çelik'in işi değildir'' dedi.

Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, Alevi Çalıştayı sürecinde temel taleplerini Devlet Bakanı Faruk Çelik'e ilettiklerini ancak istediklerinin tam tersinin olduğunu ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığının lağvedilmesini istediklerini ancak son teşkilat yasasıyla daha da güçlendirilmiş yeni bir Diyanet yaratıldığını öne süren Balkız, ikinci bir din dersi ihdas edilmeye çalışıldığını savundu.

Devlet Bakanı Çelik'in ''Alevi Dedeleri ve örgüt yöneticilerine laf yetiştirmeye ve Alevileri bölmeye çalıştığını'' ifade eden Balkız, açıklamasında şunları kaydetti:

''Hangi dedemizin 'özde dede', hangi dedemizin 'sözde dede' olduğunu tayin ve tespit etmek Sayın Çelik'in işi değildir. Keza; Alevi örgütleri arasında tavan-taban tartışması yaratmak, Alevi örgütlerinin yöneticileri ile Alevi halkı arasındaki ilişkiyi dizayn etmeye çalışmak da işleri değildir.

27 Eylül akşamı saat 19.30 sıralarında Menemen'deki Cemevimiz 4. kez saldırıya maruz kaldı, kundaklandı. Bunun araştırmasını, soruşturmasını yapsalar faillerini bulsalar daha hayırlı bir iş yapmış olacaklar. Yeni oluşturulmuş olan Mezhepler Müdürlüğü aracılığıyla bir yandan Alevilerin nazarında diyaneti meşrulaştırmak, diğer yandan da bu yollarla Alevileri sünnileştirmek gibi bir amaç güdüyorlarsa beyhude bir çabadır.''

Gerçek Gündem - A.A.- 29 Eylül 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.