Alevilerden Alman Televizyonu Ndr'e Tepki

Alevilerden Alman Televizyonu Ndr'e Tepki

Alevilerden Alman Televizyonu Ndr'e Tepki Alman Televizyon Kanalı Ndr'de Bugün Akşam Yayınlanacak, "Wem Ehre Gebührt" ...

A+A-

Alevilerden Alman Televizyonu Ndr'e TepkiAlevilerden Alman Televizyonu Ndr'e Tepki
 
Alman Televizyon Kanalı Ndr'de Bugün Akşam Yayınlanacak, "Wem Ehre Gebührt"  (Namusuma Layık Olmak) Adlı Polisiye Film, Alevi Toplumunun Tepkisine Neden Oldu. Aleviler, Filmin Yayından Kaldırılması İçin Ndr Binası Önünde Protesto Gösterisi Yaptı.

Almanya'nın çeşitli kentlerinden gelen Alevi dernekleri üyelerinin Hamburg'daki NDR televizyonu önünde filmin yayından kaldırılması ile ilgili protesto gösterisi nedeniyle, bina önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Dernek yöneticileri, öfkeli topluluğa sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu.

NDR televizyonu önünde bir açıklama yapan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ertan Toprak, Tatort adlı polisiye filmde Alevi bir babanın kızına tecavüz ettiğini ve söz konusu bu durumun Alevi toplumunu aşağıladığını belirtti.

Toprak, şunları söyledi:

"Aleviler olarak, kıyıma uğradık. Ancak bugüne kadar gelen suçlamaların en alçağı, bu filmin konusudur. Alevileri rencide eden filme karşı sessiz kalmayacağız. Neden bir Alevi ailesi seçildi? Babası tarafından tecavüze uğrayan bir kız çocuğu eniştesine sığınıyor ve onun etkisiyle başörtüsü takıyor. Olayın can alıcı noktası da bu. Basın ve sanat özgürlüğünden yanayız. Ancak bu şekilde bir inanç grubunu bu denli aşağılayan ve ön yargı ile bakan film karşısında tepkilerimizi devam ettireceğiz."

Anadolu Ajansı - 23 Aralık 2007 - AHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.