Alevilerden Avrupa Parlamentosu ziyareti

Alevilerden Avrupa Parlamentosu ziyareti

PİRHA - FUAF Diplomasi Komisyonu'nun organize ettiği Avrupa Parlamentosu ziyaretinde konuşan FUAF Eşit Başkanı Rozbi Demir, "Fransa, Alevi hareketini güçlü kılmanın yolu Alevi toplumun asimi

A+A-

FUAF Diplomasi Komisyonu’nun organize ettiği Avrupa Parlamentosu ziyareti, FUAF Eşit Başkanları Rozbi Demir ve Hakan Alca ile çok sayıda kadın ve gencin katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Parlamento (AP) ziyareti öncesi parlamentonun farklı bölümleri rehber eşliğinde gezilerek, Parlamento’nun amaç ve işlevi konusunda bilgi alındı. Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkenin ortak idari merkezine dönüştürülen Strasburg şehri, Avrupalı Alevilerin de başkenti olmaya aday bir konumda.

450 milyon nüfus ve 736 parlamenterle temsil edilen Avrupa Birliği Parlamento’su bir siyasi güç olarak topluluk politikalarının hazırlanması için gereken kararların üretildiği ve yeniden yapılandırıldığı bir süreci yaşıyor.

“BEKLENTİLERİMİZ EVRENSEL HAKLARA DÖNECEKTİR”

FUAF Diplomasi Komisyonu’nun çalışmaları doğrultusunda, Eşit Başkan Rozbi Demir, “Fransa, Alevi hareketini güçlü kılmanın yolu Alevi toplumun asimilasyona uğramadan entegre olmasıdır. Bu amaçla AB ve AP’nin sosyal, ekonomik ve siyasi sisteminin ve parlamenterlerin bizi yakından tanıması önem arz ediyor. Vatandaşlık haklarımızın yanında Avrupa’ya yayılmış olan Aleviler olarak bir bütün yapılanmamızın önünü açacak olanaklar bu parlamenter sistemin yaratıcılığıyla daha da genişleyecektir. Toplumsal beklentilerimiz artık bir bütün olarak çatı örgütümüz üzerinden evrensel haklara dönecektir. Avrupa Birliği yapılanması Aleviler açısından Türkiye’deki Alevilerin geleceğini belirlemede ve sistemin Alevilere dayattığı baskı ve asimilasyonun da önüne geçmede kapı aralayacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.