Alevilerden Bahçeli'ye yanıt

Alevilerden Bahçeli'ye yanıt

Alevilerden Bahçeli'ye yanıtMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aleviler'in sorunlarının çözümü konusunda...

A+A-

Alevilerden Bahçeli'ye yanıtAlevilerden Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aleviler'in sorunlarının çözümü konusunda parti olarak hazır oldukları mesajına ilişkin konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, ''Bahçeli'nin açıklamaları sorunun çözümüne katkı sağlar'' dedi. Balkız, ''Gözüküyor ki AKP dışında herkes bu işin mutlaka çözülmesi gerektiğine inanıyor'' diye konuştu.

Ankara- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Aleviler'in sorunlarının çözümü konusunda parti olarak hazır oldukları mesajına Aleviler’den ilk değerlendirme geldi. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Bahçeli’nin açıklamalarını sorunun çözümüne katkı olarak gördüklerini söyledi.

ABF Genel Başkanı Balkız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmasında Alevi vatandaşların sorunlarının çözümü için hazır olduklarına ilişkin açıklamalarını değerlendirdi. Balkız, ''9 Kasım’da yaptığımız 'Büyük Alevi Yürüyüşü ve Mitingi'nde amacımız, yıllardır yaşadığımız sorunları kamuoyuyla paylaşmak, bunun kamuoyunda tartışılmasını sağlamak, dolayısıyla da parlamentonun gündemine getirmesini sağlamaktı.'' dedi. Ali Balkız, Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında söylediklerini, sorunun çözümüne bir katkı olarak kabul ediyoruz. Gözüküyor ki mızrak çuvala sığmadı, gözüküyor ki AKP dışında herkes bu işin mutlaka çözülmesi gerektiğine inanıyor.  Bu sorunlarla yaşamayı çok da irademizle seçen bir toplum değiliz. Bu sistem bu sorunları getirdi önümüze koydu. Bu sistemi değiştirmek gerekiyor. Her türlü değişikliğin yapılabileceği tek yer elbetteki TBMM’dir” diye konuştu

CUMHURİYET - ANKA - 18 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.