Alevilerden Başbakan'a Maliyet Eleştirisi

Alevilerden Başbakan'a Maliyet Eleştirisi

Alevilerden Başbakan'a Maliyet Eleştirisi "Ramazan Ayındaki Kayıp Ne Olacak?" Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş,...

A+A-

Alevilerden Başbakan'a Maliyet EleştirisiAlevilerden Başbakan'a Maliyet Eleştirisi "Ramazan Ayındaki Kayıp Ne Olacak?"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, 1 Mayıs’ı maliyet gerekçe göstererek tatil etmeyen AKP Hükümetini eleştirdi ve “1 Mayıs için bir günün maliyetini yapan Başbakan’ın Ramazan ayındaki işgücü kaybının da maliyetini yapması gerekir. Kamu kurumlarının, belediyelerin iktidarların teşviki ile Ramazan ayı boyunca gayri resmi tatil uyguladığı koşullarda işçilerin, emekçilerin tatil talebini iş gücü kaybı ile izah etmeye kalmak samimiyetsizliktir” dedi.

Fevzi Gümüş, yaptığı açıklamada AKP iktidarının hiçbir vicdani, ahlaki kural tanımayan küreselleşmenin hizmetkârlığını, ABD’nin ılımlı İslam projesinin Ortadoğu’daki taşeronluğunu üstlenmekle suçladı. Gümüş, “AKP iktidarı, baskıcı karakterini ve emek düşmanlığını, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması ve 1 Mayıs’ın tatil edilmesine ilişkin toplumsal taleplere gösterdiği tepki ile bir kez daha gösterdi” dedi.

AKP’nin başta Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası gibi düzenlemeler olmak üzere çeşitli icraatlarıyla sosyal devlet anlayışını tahrip ettiğini ileri süren Gümüş, eğitim ve sağlık gibi en temel insani hakların kullanımının serbest piyasanın insafına terkedildiğini bildirdi.

-1 MAYIS TEPKİSİ-

Başbakan Erdoğan’ın 1 Mayıs’ın tatil edilmesine ilişkin talebi ekonomik gerekçelerle doğru bulmadığını açıklamasına tepki gösteren Gümüş, Başbakan Erdoğan’ın bu söyleminin “tam anlamıyla sermayeye tapındığını ve emekçilere düşman olduğunun” göstergesi olduğunu ileri sürdü. Gümüş, şunları belirtti:

“Bu tavır, AKP’nin özgürlükler konusundaki samimiyetsiz davranışının da kanıtıdır. AKP’nin zihniyetine göre, özgürlükler sadece türbanlılar ve sermaye içindir. Parası olmadığı için sağlık, eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinden faydalanamayacak olanlar, özelleştirmelerden dolayı mağdur olanlar, işçiler, köylüler, ezilenler ise kendisinin deyimiyle ayaktır, dolayısıyla özgürlükleri yoktur. Bir üreticiye verdiği tepkide görüldüğü gibi onlar analarını da alıp gitmelidir.

Erdoğan, ‘Bir günün maliyeti bu ülkeye 2 katrilyondur. Hem kalkınmadan bahsedeceksiniz hem tatil isteyeceksiniz’ demektedir. Dünyanın pek çok ülkesinde, buna gelişmiş ülkeler de dahildir, 1 Mayıs resmi tatildir ve işçi bayramı olarak kutlanmaktadır. Sermaye sevici Erdoğan, bize göre 1 günlük tatilin ülkeye faturasını değil, yandaşlarına, uluslararası sermaye çevrelerine peşkeş çektiği kamu olanaklarının, iktidarı dönemindeki talanın hesabını yapmalıdır. Küreselleşmenin imamı Erdoğan bilmelidir ki, Türkiye kalkınamıyorsa bunun sorumlusu işçiler değil, ülkemizin kaynaklarının vahşi bir saldırganlıkla yağmalanmasıdır.”

-RAMAZANI DA HESAP ETSİNLER-

Açıklamasında Başbakan Erdoğan’ın 1 Mayıs için maliyet hesabı yaptığına dikkat çeken Gümüş, Başbakan’ın Ramazan ayındaki işgücü kaybının da maliyetini yapması gerektiğini belirtti. Gümüş, şunları belirtti:

“Kamu kurumlarının, belediyelerin iktidarların teşviki ile ramazan ayı boyunca gayri resmi tatil uyguladığı koşullarda işçilerin, emekçilerin tatil talebini iş gücü kaybı ile izah etmeye kalmak samimiyetsizliktir. 1 Mayıs’ta, varoşlardan, fabrikalardan, okullardan alanlara doğru yürüyüşe geçen ayaklar alanları dolduracak, otoriter muhafazakârlığı inşa etmeye çalışan Erdoğan’a ve onun temsil ettiği zihniyete karşı güçlü bir haykırış içinde olacaktır. Ayaklar analarını da alıp 1 Mayıs’ta alanlara gelecektir, günü geldiğinde de hiçbir değer tanımayan neoliberal politikaların uygulayıcısı gerici ve karanlık zihniyetli iktidarı alaşağı edecektir.”

(ANKA) - HABERX - 25 Nisan 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.