Alevilerden Başbakan'a mesaj

Alevilerden Başbakan'a mesaj

Alevilerden Başbakan'a mesajİngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile Parlemento...

A+A-

Alevilerden Başbakan'a mesajAlevilerden Başbakan'a mesaj

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile Parlemento da görüştü.

İngiltere Parlementosun’da ”İşçi Partili Türk Dostları” grubu tarafından düzenlenen gecede Başbakan Gordon Brown ile görüşme fırsatı bulan İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, Alevilerin sorunları hakkında bilgi verdi.

İngiltere’de yaşayan 200 bin Aleviyi temsil eden bir kurumun başkanı olduğunu söyleyen İsrafil Erbil, İngiltere’de inançlarını korumak istediklerını ve yaşadıkları sorunları başbakan’a aktaracağını söyledi. Cemevi Başkanı İsrafil Erbil’i ilgiyle dinleyen Başbakan Gordon Brown Erbil’e yakınlık göstererek, anlattıklarını uzun süre dinledi. Başbakan Brown’a  Alevilerin Londra’da yaşadıkları sorunlarını aktaran ve Aleviliğin ne olduğunu açıklayan film ve belge dosyası sunuldu.  Dosyada Alevilerin Başbakan Gordon Brown’u İAKM ve Cemevi’nde de ağırlamak istedikleri de belirtildi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 02.03.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.