Alevilerden Başbakan'a Miting daveti

Alevilerden Başbakan'a Miting daveti

Alevilerden Başbakan'a Miting davetiAlevi Kültür Dernekleri Başkanı Özel, Alevi Mitingi’ne Erdoğan'ı da davet etti. Alevi Kültür...

A+A-

Alevilerden Başbakan'a Miting davetiAlevilerden Başbakan'a Miting daveti

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Özel, Alevi Mitingi’ne Erdoğan'ı da davet etti.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, 6 Mart’ta yapılacak olan Alevi Mitingi’ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da davet ettiklerini belirterek, “Bizim Aleviler’de bir düstur vardır geleni “Mihman Ali” diye karşılarız ama düşüncelerine göre ağırlarız” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı ziyaret eden Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, “Demokratik Anayasa ve Eşit Yurttaşlık Hakkı İçin” sloganı ile 6 Mart Pazar günü, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan miting hakkında bilgi verdi. Selahattin Özel, mitingte hem Alevilerin taleplerini hem de Türkiye’nin gidişatıyla ilgili sorunları kapsayan bir anlayışla yola çıktıklarını ifade ederek, “Gidişattan memnun olmayanları, bu gidişten şikayetçi olanları mitingimize çağırıyoruz” dedi.

Özel 6 Mart günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da İZBAN açılışı nedeniyle İzmir’de olacağını hatırlatarak, “Biz bu gidişten memnun olmayan herkesi mitingimize çağırıyoruz. Eğer Başbakan da bu gidişten memnun değilse mitingimize katılabilir. Davetimiz hala geçerlidir. Bizim Aleviler’de bir düstur vardır geleni ‘Mihman Ali’ diye karşılarız ama düşüncelerine göre ağırlarız” diye konuştu.

Mitinge 200 bin civarında katılımcı beklediklerini belirten Özel, katılımın yoğun olarak Ege Bölgesi’nden olacağını bununla birlikte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer illerden de katılımcıların geleceğini söyledi.

-“ALEVİLERİ BIRAKTILAR ALEVİLİĞİ KATLEDİYORLAR”-

Mitingte daha önce de belirttikleri talepleri yinelecek olduklarını söyleyen Özel, var olan taleplerden zorunlu din dersinin kaldırılması ve nüfus cüzdanlarındaki din ibaresinin kaldırılması taleplerinin AİHM’de açılan davaların kazanılmasına rağmen hükümetin uygulamaya geçmediğini söyleyen Özel, “Zorunlu din dersini kaldırmak yerine ismini ‘Ahlak dersi’ olarak değiştirip müfredatta değişikliğe giderek, yapmacıkta kendi hazırladıkları Alevilik dersi adı altında bir dersi ilave ederek kılıf uydurdular. Eskiden katliamlar yapılırdı. Biliyorsunuz tarih katliamlarla dolu. Şimdi de Alevileri bıraktılar, Aleviliği katletmeye yöneldiler” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise Alevilerin ön görüsü yüksek insanlar olduğunu bildiklerini ve uzun yıllardır CHP’ye destek verdiklerinin farkında olduklarını belirterek, “Aleviler Türkiye’de yaşayan oldukça kalabalık bir gruptur. Kendi inançlarına göre istedikleri biçimde miting yapma, Cemevi açma, eğlenme, kültürlerini devam ettirme isteklerine saygıyla yaklaşıyoruz, bu konuda onlardan farklı düşünmüyoruz” dedi.

6 Mart Pazar günü saat 13.00’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan mitinge, Sabahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Arif Sağ, Suavi, Ferhat Tunç’un da aralarında bulunduğu pek çok sanatçı katılacak.

Gerçek Gündem - ANKA - 01 Mart 2011 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.