Alevilerden belediyeye boykot

Alevilerden belediyeye boykot

Alevilerden belediyeye boykotAlevi Kültür Dernekleri (AKD) Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, bu yılki “Sevgide Buluşalım-Aşura Şenliği”...

A+A-

Alevilerden belediyeye boykot
Alevilerden belediyeye boykot

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Kocaeli Şubesi Başkanı Doğan Demir, bu yılki “Sevgide Buluşalım-Aşura Şenliği” etkinliklerine katılmayacaklarını açıkladı.

AKD yönetimi ve üyeleri, "verilen sözlerin tutulmadığı’’ gerekçesiyle, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce 26 Aralık Pazar günü Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Aşura Şenliği etkinliğine katılmayacak.

AKD Şube Başkanı Doğan Demir, göreve ikinci kez seçilişi dolayısıyla kendisine kutlama ziyareti yapan bazı sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerini kabulde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşura Şenliği’nin önemli bulduklarını ancak ne olursa olsun destek veririz demediklerini ifade ederek, “Şenliği dışarıdan izleyeceğiz. Cem Evlerimizin çok sorunu var, bize verilen sözler tutulmadı. Kocaeli’nde yaşayan 200 bin Alevi vatandaşın büyük bölümü şenliğe gitmeyecektir. Büyükşehir Belediyesi, otobüslerle İstanbul’dan insan taşıyarak şenliği yapabilir” dedi. Şenliğe, sanatçı olarak Sabahat Akkiraz’ın katılımı bekleniyor.

(soL-Kocaeli) - 10 Aralık 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.