Alevilerden "Çankaya'ya Alevi aday" çağrısı

Alevilerden "Çankaya'ya Alevi aday" çağrısı

Alevilerden "Çankaya'ya Alevi aday" çağrısıAlevi Dernekleri, CHP’ye Çankaya’da Alevi bir aday göstermesi...

A+A-

Alevilerden "Çankaya'ya Alevi aday" çağrısıAlevilerden "Çankaya'ya Alevi aday" çağrısı

Alevi Dernekleri, CHP’ye Çankaya’da Alevi bir aday göstermesi çağrısında bulundu.

Dernek başkanlarının imzasıyla yapılan açıklamada, “Alevi toplumu CHP’nin özellikle Alevilerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki aday seçimlerinden dolayı büyük bir rahatsızlık oluşmuş durumdadır. CHP’nin Çankaya seçmeninin hassasiyetini dikkate alacağına, belediyecilik bilgi ve tecrübesi bulunan bir adayı göstereceğine olan inancımız sürüyor” denildi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdüren CHP’ye Alevi aday çağrısında bulunuldu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ve Kızılırmak Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Özarslan ortak bir açıklama yaparak, Çankaya’da Alevi aday istendi. Açıklamada, özetle şöyle denildi:

“29 Mart yerel seçimlerine ABD patentli AKP’nin neo liberal politikalarının hüküm sürdüğü ve kentlerin imar rantıyla yağmalandığı bir ortamda gidiyoruz. Seyirci kalmak, ülkemizin karanlığa sürüklenmesine göz yummak anlamına geliyor. Bu gidişe artık bir dur dememiz, 29 Mart’ı AKP’yi geriletecek bir manivelaya dönüştürmemiz gerekiyor. Bu süreçte Çankaya anahtar bir rol üstlenecektir. Bu nedenle CHP’nin Çankaya’dan göstereceği aday hepimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Biz aşağıda imzası bulunan örgütler, CHP’nin Çankaya seçmeninin hassasiyetini dikkate alacağına, belediyecilik bilgi ve tecrübesi bulunan bir adayı göstereceğine olan inancımızı sürdürüyoruz.

Çankaya’ya belediye başkan adayının solcu, demokrat, özgürlükçü ve belediyecilik bilgi ve tecrübesine sahip, halkın içinden çıkmış biri olmasında yarar görüyoruz. Çankaya’nın sıradan bir belediye olmadığını; böyle bir belediyeyi önemine uygun yönetecek kişinin, ortak akla önem vermesi gerektiğini biliyoruz.

Bizler, Çankaya’yı Çankayalılarla birlikte yönetecek, başkanlık süresince, belediyeyi, halk için halkla birlikte anlayışını ilke olarak benimsemiş bir başkan adayını destekleyeceğiz. CHP’nin örgütlerimizin bu hassasiyetini dikkate alarak, belediyecilik alanında başarılı olacak, sol belediyecilik anlayışını sergileyecek, belediye çalışanları ile barışık, muhtarlardan demokratik örgütlenmelere kadar geniş yelpazeyi sürece doğrudan katabilecek, Çankaya’nın toplumsal ve kültürel dokusuna uygun aday göstermesi gerektiğini arzuluyoruz.

Ancak böyle bir aday, çok yönlü tahribatı giderip, Çankaya’yı yeniden ülkenin belediyecilik alanındaki gözdesi haline getirebilir. Ancak böyle bir aday, Çankayalıların desteğini alabilir. Örgütlerimize yakınlığıyla bilinen adayların değerlendirilmesini istiyoruz.”

GERÇEK GÜNDEM - ANKA - 3 Şubat 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.