Alevilerden CHP'ye destek

Alevilerden CHP'ye destek

Alevilerden CHP'ye destek CHP'li Onur Öymen'in Dersim açıklamalarının ardından Aleviler ile CHP arasında gerilen ilişkiler yumuşuyor....

A+A-

Alevilerden CHP'ye destek Alevilerden CHP'ye destek

CHP'li Onur Öymen'in Dersim açıklamalarının ardından Aleviler ile CHP arasında gerilen ilişkiler yumuşuyor. Aleviler bugün CHP'deydi. 41 Alevi derneği CHP'ye desteğini açıkladı; "Hiçbir CHP'li insan yakmamıştır. Toplu katliamlara katılmamış, katliamcıları partisinde milletvekili yapmamıştır" dedi.

Haberin Videosu >>>

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Alevi kesimden üyeler tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde toplumun ilerici ve demokratik kesimleriyle CHP'nin bağları koparılmaya çalışılıyor. Bu Cumhuriyet devrimlerini zayıflatma projesidir" denildi.

Partinin İstanbul İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İl Başkanı Gürsel Tekin, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Sekreteri Muhittin Çalagan, Alevi Dedesi Ali Şahin ve Alevi dernekleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda hazırlanan basın açıklamasını okuyan Muhittin Çalagan, "Bir süredir Alevi toplumu üzerinden CHP yıpratılmaya çalışılıyor. CHP, Alevilerin gerçek taleplerini politikalarına yansıtmayan bir parti olarak gösterilmeye çalışılıyor" dedi.

Buna kendini solcu ve demokrat olarak tanımlayan kimi çevrelerin de katıldığını öne süren Çalagan, "Bilinmelidir ki bu bir Cumhuriyet devrimlerini zayıflatma projesidir. Sol ve sosyal demokrat anlayışın ülkemizdeki tek temsilcisi partimizi dinsel ve etnik temelli politika yapmakla itham edenler akıllarını peynir ekmekle yiyenlerdir. Bizim temel varlık nedenlerimizden biri de bunu yapanlara karşı durmaktır" diye konuştu.

"Hiçbir CHP'li insan yakmamıştır"

"Hiçbir CHP'li insan yakmamıştır. Toplu katliamlara katılmamış, katliamcıları partisinde milletvekili yapmamıştır" diyen Çalagan, "Ne acıdır ki son günlerde bu zalimler Alevi dostu CHP'yi, Alevi düşmanı gibi sunmaya çalışmaktadır. CHP'de çeşitli kademelerde görev yapan Alevi kökenliler olarak dostumuzu ve düşmanımızı da gayet iyi bildiğimizi cümle aleme duyurmak isteriz. Hiç kimse bizim üzerimizden siyasi rant devşirmeye kalkmasın" dedi.

Salonu dolduran Alevi sivil toplum kuruluşları üyeleri Çalagan'ın konuşmasına alkışlarla katıldı.

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız'ın yeni bir siyasi oluşuma katılma hazırlıkları içinde oldukları ve CHP nin artık sol bir parti olmadığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "O, Ali Bey'in kişisel düşüncesidir. Hiçbiri bizden daha fazla solcu değildir. Merak etmesinler" yanıtını verdi.

Alevi dedesi Ali Şahin de CHP'nin 80 senedir yetimleri büyütmüş, öksüzleri yürütmüş, yokları var etmiş bir parti olduğunu söyleyerek, "CHP'den kopmak isteyen Alevilere sesleniyorum. Alevisi de sünnisi de arkadaşım. Hangi millet olursa olsun. Çanakkale'yi göz önüne alsınlar. Adam babasını unutursa dünyayı unutur. Atatürk, bizim cumhuriyetimizin temel taşıdır. Atatürkçülüğü unutursak dünyayı unuturuz. Bütün bunları Alevi dedelerin hepsine de söyledim" diye konuştu.

CNNTÜRK - 04.12.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.