Aleviler'den CHP'ye ret

Aleviler'den CHP'ye ret

Aleviler'den CHP'ye retCHP’nin çarşaf ve Kur’an kursu açılımı sert bir dille eleştirildi. İşte Aleviler'in tepkisi..Alevi...

A+A-

Aleviler'den CHP'ye retAleviler'den CHP'ye ret

CHP’nin çarşaf ve Kur’an kursu açılımı sert bir dille eleştirildi. İşte Aleviler'in tepkisi..

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, CHP’nin çarşaf ve Kur’an kursu açılımını sert bir dille eleştirdi. BUGÜN’e konuşan Balkız, Alevi’lerin 29 Mart’taki seçimlerde kendilerine yeni bir yol çizeceğini söyledi. CHP’nin, laikliğe yönelik hassasiyet bekleyen kesimleri hayal kırıklığına uğrattığını belirten Balkız, "Söz konusu açılımlar CHP açısından tarihi bir ‘kırılma’dır. Seçim yatırımıdır" dedi.

CHP yanlış anlıyor

CHP’nin Aleviler’i anlamamasından yakınan Balkız, CHP’nin Aleviler’in sorunlarına ilişkin bir vaatte bulunmamasının da çok ilginç olduğunun altını çizdi. 9 Kasım 2008’de Ankara’da yaptıkları büyük mitingi hatırlatan Balkız şöyle dedi: “Mitingde 'Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılsın' dedik. Ama CHP bunu ‘Diyanet kalsın ama Aleviler de temsil edilsin’ diye anladı. Bizim demek istediğimiz zorunlu din dersleri kaldırımasıydı. CHP bunu aldı ‘Din dersleri kalsın ama Alevilik de okutulsun’ diyerek lanse etti." Balkız, CHP’nin Alevileri temsil edip etmediği sorusuna ise “Bizi temsil edip etmediğine Alevi seçmenler kendileri karar verecek. Ancak 29 Mart'tan başlayan yeni seçim döneminden itiraben, Aleviler kendilerine yeni bir yol çizecekler. Buna ihtiyaç gözüküyor" diye cevap verdi. CHP’nin çarşaf açılımını ise ‘Çarşafa dolandılar’ sözleriyle yorumlayan Balkız, “Şimdi de Kur’an kursu hamlesi ile alana girmiş bulunuyorlar. Hayırlı olsun. Ama cemevleri hakkında ne düşünüyor diye kendilerine bir sormak lazım" dedi.

İnançlara müdahale

Balkız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in okullarda her dinden öğrenciler için ibadethane açılmasına yönelik önerisini hatırlatarak “Sözen bunlar söylediğinde aforoz edilmişti. CHP’nin vaatleri bundan farklı değil. CHP'nin bu girişimi inançlara müdahaledir" diye konuştu.

BUGÜN - Seçkin ERGÜN/ANKARA - 07 ŞUBAT 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.