Alevilerden çok tartışılacak bir öneri

Alevilerden çok tartışılacak bir öneri

Alevilerden çok tartışılacak bir öneri8 Kasım'da İstanbul'da büyük bir miting yapmaya hazırlanan Alevilerin bu önerisi...

A+A-

Alevilerden çok tartışılacak bir öneriAlevilerden çok tartışılacak bir öneri

8 Kasım'da İstanbul'da büyük bir miting yapmaya hazırlanan Alevilerin bu önerisi çok tartışılacak...

ANKARA- Zorunlu din dersinni kaldırılması, cemevlerine yasal statü verilmesi, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını isteyen Alevilerden çok tartışılacak bir öneri.

“Aleviler için önemli bir gün olan Aşure Günü resmi tatil olsun. Matem orucu tutan memurlar sakal bırakabilsin."

Bu öneri hükümetin Alevilerle buluşmak ve sorunlarını çözmek için başlattığı Alevi Çalıştayı’nda gündeme geldi. Alevi Bektaşi Araştırmaları Merkezi Direktörü Şenol Kaluç çalıştayda yaptığı sunumda “Çok basit ve kolay bir açılım teklifi yapmak istiyorum” diyerek aşure gününün tatil olmasını önerdi. Kaluç şunları ifade etti:

“Aleviler ve Şiiler için çok önemli bir gün olan Aşure günü resmi tatil olmalıdır. Devletimiz Ramazan ayında gösterdiği müsamahayı -mesailerin iftar saatlerine göre düzenlenmesi vb. tutumları- Alevilerden de esirgememelidir. Bu kapsamda yine inançları gereği matem günleri süresince tıraş olmak istemeyen erkek devlet memurlarına bu süreler içinde izin verilmesi konusunda kolaylık sağlanmalıdır. Bu basit ama sembolik adım geciktirilmeden atılmalıdır. Çünkü bu tür adımlar, hükümetin samimiyeti konusundaki şüphelerin dağılması konusunda önemli bir etki yapacaktır.”

İNTERNETHABER - 7 Ekim 2009

İLGİLİ HABER:

LDT Alevi Bektaşi Araştırmaları Merkezi Direktörü Şenol Kaluç'un 4. Alevi Çalıştayı'ndaki Sunumu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.