Alevilerden Emre Aköz'e "Ayrımcılık" Tepkisi

Alevilerden Emre Aköz'e "Ayrımcılık" Tepkisi

Alevilerden Emre Aköz'e "Ayrımcılık" TepkisiABF başkanı Balkız, HSYK atamalarını tıkayan üyelerin Alevi olduğunu, yüksek...

A+A-

Alevilerden Emre Aköz'e "Ayrımcılık" TepkisiAlevilerden Emre Aköz'e "Ayrımcılık" Tepkisi

ABF başkanı Balkız, HSYK atamalarını tıkayan üyelerin Alevi olduğunu, yüksek yargının Alevi hakimiyetinde olduğunu iddia ederek Alevileri darbecilikle suçlayan Aköz'ün "faşistlik" yaptığını belirtti.

Hakkındaki suikast planı iddiaları nedeniyle Ergenekon davasına müşteki olarak katılmaya hazırlanan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) başkanı Ali Balkız, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) Ergenekon savcılarının görev yerlerinin değiştirilmesi için tıkayan üyelerin Alevi olduğu için böyle davrandığını öne süren Sabah yazarı Emre Aköz'e tepki gösterdi.

Balkız bunun "ayrımcılık" ve "faşistlik" olduğunu vurguladı.

Aköz'ün iddiası

Aköz, 23 Temmuz'da yayınlanan yazısında Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı bilinen Samanyolu TV'de Yavuz Baydar'ın sunduğu programa katılan emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel'in iddialarını köşesine taşıdı. Buna göre Gündel, bazı kararların mezhepsel kaygılarla alındığını söyledi.

Aköz de "Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan bir mezhep üyelerinin yüksek yargıdaki koltukların yüzde 50'sinde oturmaları normal mi?" dedi.

"Hele hele, bu mezhepten vatandaşlar, istisnalar haricinde, kitlesel olarak CHP'yi destekliyorsa... Darbe amaçlı cumhuriyet mitinglerinde aktif olarak yer aldılarsa... Ergenekon'un hükümetin uydurması olduğu propagandasını yapıyorlarsa... Zihinler karışmaz mı?"

Balkız'ın tepkisi

Balkız, yazılı mesajında "Emre Aköz gibi bir zat-î muhterem; Hukuk Fakültesine nasıl girilir, nasıl mezun olunur, Hakim ve Savcı olabilmek için hangi süreçler yaşanır, sonrasında nasıl terfi edilir, hangi makama kim nasıl seçilir? Bunları bilmiyor olabilir mi? Hadi kendisi bilmiyorsa, kaynak kişi olarak gösterdiği, Yargıtay Cumhuriyet emekli Savcısı Ahmet Gündel de mi bunu bilmez" dedi.

"Nüfusun yüzde 15’i  kastettiğiniz o mezhebe mensup ise eğer;  81 validen, 1000 kaymakamdan, onca müsteşardan, generalden, emniyet müdüründen, müfettişten, daire müdüründen, okul müdüründen, kendi gazetesindeki köse yazarlarından, muhabirlerden, hatta çaycılardan kaçı Alevidir acaba?"

Aköz, bugün yazdığı yazıda eleştirilere cevap verdi ve "Alevi düşmanı olmadığını" söyledi. Aköz "Niye kızıyorlar anlayabilmiş değilim" dedi.(EÜ)

İstanbul - BİA Haber Merkezi - 24 Temmuz 2009, Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.