Aleviler'den Fazıl Say'a Destek

Aleviler'den Fazıl Say'a Destek

Aleviler'den Fazıl Say'a DestekAlevilik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, cumhuriyet, laiklik ve demokrasi ilkelerinin tehdit altında...

A+A-

Aleviler'den Fazıl Say'a DestekAleviler'den Fazıl Say'a Destek

Alevilik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, cumhuriyet, laiklik ve demokrasi ilkelerinin tehdit altında olduğunu ifade ederek, 'Sanatçı Fazıl Say'ın ülkemizi karanlıkla boğmak isteyenlere yönelik çığlığı Alevi toplumunun da sesidir. Fazıl Say'a Alevi Toplumu sahip çıkacaktır' dedi. 

Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Yıldırım yaptığı açıklamada, Piyanist Fazıl Say'ın Sivaz Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden Metin Altıok adına bestelediği oratoryo ile Altıok'un şahsında tüm 'Sivas şehitleri'ne sahip çıktığını kaydederek, 'Oratoryo bu iktidarın kültür bakanı tarafından sansürlenmiştir. Fazıl Say Alevilerin kanayan yarasına yaptığı bestesiyle tüm Sivas Şehitlerine sahip çıkarak merhem olmaya çalışırken iktidar çevreleri bu yaranın daha da kanamasını istemişlerdir adeta' dedi.

Alevi toplumunun varoluşlarının güvencesi olarak gördükleri cumhuriyet, laiklik ve demokrasi ilkelerinin bugün ciddi bir tehdit altında bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

'Ülkemizi ortaçağ karanlığına götürmek isteyen güçler kendi dışlarındaki hiçbir inanç ve kültüre yaşam hakkı tanımak istemeyen bir ruh haliyle hareket etmekte, bu anlayışları doğrultusunda kamuda yoğun bir kadrolaşma faaliyeti içerisinde bulunmaktadırlar. Son zamanlarda alevi öğrencilerin nazarında Alevi inanç ve kültürüne yönelik baskılar gözle görülür bir biçimde artış göstermektedir. Sanatçı Fazıl Say'ın ülkemizi karanlıkla boğmak isteyenlere yönelik çığlığı Alevi toplumunun da sesidir. Fazıl Say'ın sahip çıktığı değerler Alevi toplumunun da vazgeçemeyeceği değerlerdir. Bu ortak insanlık değerlerine sahip çıkan Fazıl Say'a Alevi Toplumu da sahip çıkacaktır.'

(ANKA) - 19 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.