Aleviler'den Hacıbektaş ve Şişli belediyelerine tepki

Aleviler'den Hacıbektaş ve Şişli belediyelerine tepki

Aleviler'den Hacıbektaş ve Şişli belediyelerine tepkiAlevi Bektaşi Federasyonu, bir açıklama yaparak Hacıbektaş ve Şişli Belediyeleri’ni...

A+A-

Aleviler'den Hacıbektaş ve Şişli belediyelerine tepkiAleviler'den Hacıbektaş ve Şişli belediyelerine tepki

Alevi Bektaşi Federasyonu, bir açıklama yaparak Hacıbektaş ve Şişli Belediyeleri’ni 16 Ağustos Hacıbektaş etkinliğine dair afişlerini indirmekle suçladı.

Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan (ABF) yapılan açıklamada, 15. 16 Ağustos Hacıbektaş etkinliğinin ABF’nin önderliğinde gerçekleştirdiği kültür sanat festivalinin afişlerini tüm yasal izni olmasına rağmen Hacı Bektaş Belediye başkanının talimatıyla ve Şişli belediye başkanının zabıta arabasıyla zabıta ekipleri tarafından söküldüğü iddia edildi.

ABF Genel Başkanı Ali Balkız imzasını taşıyan açıklamada “Alevi-Bektaşi toplumuna katkı amacıyla Hacıbektaş’a Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından gönderildiği ifade edilen Şişli Belediyesine ait zabıta ekiplerinin Alevi Bektaşi toplumunun temsilcisi ABF’nin etkinlik afişlerinin kaldırılması ve Alevi Bektaşi yöneticilerine küfür edilmesini kınıyoruz.

Sayın Şişli Belediye başkanı Sarıgül Zabıta ekiplerinin Hacıbektaş’a ABF’nin afişlerini kaldırtmak için mi gelmiştir? Her fırsatta birlikten söz eden ama pratikte Alevi Bektaşi toplumunun bütünlüğüne yönelik negatif tutum sergileyen Sayın Hacıbektaş Belediye Başkanının ABF afişlerini kaldırtma talimatı vermesinin amacı nedir? Aşağıda olduğu gibi Araba plakaları ve Resimleriyle kanıtlanmıştır. Bu saygısızca tutumu kınıyor bu olumsuz yaklaşımının protesto ediyor. Kamuoyuna bilgisine sunuyoruz” denildi.

(soL - Haber Merkezi) - 18.08.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.