Alevilerden 'haklı' tepki

Alevilerden 'haklı' tepki

Alevilerden 'haklı' tepkiKKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, “Vakıflar Örgütü...

A+A-

Alevilerden 'haklı' tepkiAlevilerden 'haklı' tepki

KKTC Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği, “Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi′nden Başkanı olduğu derneğe 80 milyar aktarılınca, Özdemir Gül kontenjandan CTP Lefkoşa milletvekili adayı oldu” şeklinde yayınladığı haberden dolayı bugün Yeni Volkan gazetesini protesto ettti.

Dernek üyeleri, bu amaçla bugün Lefkoşa’daki Kuğulu Park’ta toplanarak ellerinde taşıdıkları “Kirli Kalemleri Üzerimizden Çekin”, “Marifet Ehlimizin ilk makamı edeptir” yazılı pankartlarla gazete binası önüne yürüdü ve burada “Kirli Kalem İstemiyoruz”, “Faşiste Karşı omuz omuza” sloganlarını attılar.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı protesto sırasında taşkınlık yapmak isteyen bazı kişiler polis tarafından engellendi.

KKTC Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Derneği üyeleri’nin bıraktığı siyah çelenk ise volkan çalışanları tarafından protestoculara geri atıldı.

Dernek adına gazetenin Genel Koordinatörü Aydın Akkurt’a ithafen yazılan bildiride, gazetenin tekzip yazısı yayınlamaması halinde yasal yollara başvurulacağı uyarısında bulunulurken, derneğin, KKTC’de inşaa edilen Cem Evi ve Kültür Komleksi projesine katkı için 2007 yılında Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesinden 80 bin YTL yardım aldığı, aynı amaçla, UBP’den 5, ÖRP’den 5 ve Cumhrubaşkanlığından 5 olmak üzere toplam 15 bin YTL tutarında katkı alındığı kaydedildi.

OZAN CEYHUN

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy93944 = 'ozan' + '@';

addy93944 = addy93944 + 'acikgazete' + '.' + 'com';

var addy_text93944 = 'ozan' + '@' + 'acikgazete' + '.' + 'com';

( '' );

93944 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


AÇIK GAZETE - 16 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.