Alevilerden Hükümete Tepki

Alevilerden Hükümete Tepki

Alevilerden Hükümete TepkiPir Sultan Abdal Derneği Şubesi tarafından düzenlenen “Anadolu Aleviliğinde Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı...

A+A-

Alevilerden Hükümete TepkiAlevilerden Hükümete Tepki

Pir Sultan Abdal Derneği Şubesi tarafından düzenlenen “Anadolu Aleviliğinde Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli” konulu panel, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Panele Alevi Dedesi Hüseyin Gazi Metin, Araştırmacı-Yazar Rıza Aydın ve Pir Sultan Abdal Derneği Eski Genel Başkanı Avukat Kazım Genç konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Alevilere yönelik bir asimilasyon politikası yürütüldüğünü kaydeden Genç, din derslerinin zorunlu olmasının bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Din derslerinde iddia edildiği gibi dinlerin kültürünün anlatılmadığı sadece tek bir yön üzerinde durulduğunu vurgulayan Genç, Türkiye’nin muhafazakarlığının tamamlandığını, şeriatleşmenin başladığını ileri sürdü. Aleviliğin bölücülük olmadığını vurgulayan Kazım Genç, Türkiye’nin temel sorununun demokratikleşme olduğunu ifade ederek, bu sorunun çözülmeden diğer sorunların çözülemeyeceğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türban sorununu, sorunların üstünü örtem için ortaya attığını kaydeden Genç, Türban sorunun olmamasına karşı gündeme taşınmasının şeraitçi çevrelerinin dayatması olduğunu vurguladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz beyaz kefen giydik” sözlerini hatırlatan Kazım Genç, "Biz de özgürlük ve bağımsızlık için giydik” dedi.

www.kaytv.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.