Alevilerden İftar Tepkisi : AKP dergahımızı yıktı

Alevilerden İftar Tepkisi : AKP dergahımızı yıktı

Alevilerden İftar Tepkisi : AKP dergahımızı yıktıFeshane’deki iftar yemeğine Alevi dernekleri sert tepki gösterdi. Alevi kökenli AKP milletvekili...

A+A-

Alevilerden İftar Tepkisi : AKP dergahımızı yıktıAlevilerden İftar Tepkisi : AKP dergahımızı yıktı

Feshane’deki iftar yemeğine Alevi dernekleri sert tepki gösterdi. Alevi kökenli AKP milletvekili Reha Çamuroğlu’nun ikincisini organize ettiği ve Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Feshane’deki yemeğe Alevi dernekleri sert tepki gösterdi. Alevilerden gelen tepkiler şöyle:

AKP dergahımızı yıktı

Ali Balkız (Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı): İftar yemeği gerçekçi değil. Alevilerin yas tuttuğu bir günde pırıltılı avizelerin altında böyle şatafatlı bir yemeğin düzenlenmesi çok yanlış. Sütlüce’deki Karaağaç Dergahı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından talan edildi ve üzerine de AKP binası yapıldı.

Lüks iftarla yas tutulmaz

Muharrem Ercan (Karacaahmet Sultan Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı): Biz iftar yemeğine katılmadık. Çünkü, Aleviler için yas dönemi olan Muharrem ayında lüks yerlerde olmayız. Erdoğan sözünde durursa kendisine saygı duyacağız. Laik ülkede böyle zorunlu din dersi olamaz.

İftar değil seçim yatırımı

Veliyettin Ulusoy (Alevi kanaat önderi): Erdoğan’ın söylemleri önümüzdeki seçimlere ilişkin bir yatırım. Erdoğan’ın Alevilerin sadece bir kısmını değil tümünü kucaklaması gerekir. Cem evleri tanınsa da tanınmasa da Alevilerin ibadet yeridir.

Kenan BUTAKIN / VATAN - 8 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.