Alevilerden iftira isyanı

Alevilerden iftira isyanı

Alevilerden iftira isyanıAlevi Bektaşi federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Star TV’de yayınlanan “İzdivaç” isimli...

A+A-

Alevilerden iftira isyanıAlevilerden iftira isyanı

Alevi Bektaşi federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Star TV’de yayınlanan “İzdivaç” isimli programda bir damat adayının Alevilere yönelik, “Ben Kızılbaş mıyım” sözlerini protesto etti

Star TV’de önceki gün yayınlanan programda sunucu Zuhal Topal, 82 yaşındaki damat adayı Rahmi isimli bir kişiye 42 yaşındaki bir gelin adayını önermişti. Bunun üzerine Rahmi isimli damat adayı da “Kızım ben Kızılbaş mıyım” diyerek cevap vermişti.

İkitelli’de bulunan Star  TV binasının önünde toplanan Aleviler, “Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı”,  dövizleri taşıyıp, “İleri çağdaş Kızılbaşız”, “Alevi kültürü yasaklanamaz”, “Devlet Kızılbaş’tan özür dilesin” sloganları attılar. Grup adına açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, 2009 yılının Kızılbaş Aleviliğin konuşulduğu, tartışıldığı bir yıl olduğunu anlatarak, “Açılımın konuşulduğu bu günlerde, canlı yayında böyle bir hakarete maruz kalmamız kabul edilemez. Halkımız bu tür iftira ve hakaretlerden bıkmıştır. Milyonlarca izleyicinin gözleri önünde bu tür sözlere, söyleyenlere tepki hiçbir verilmemesinden, hadlerinin bildirilmemesinden bıkılmıştır” dedi.

Taraf/HÜSEYİN İSTEMİL - Istanbul - 28.08.2009

Canlı yayında Alevilere hakaret

Dernekler : Program kaldırılsın

Star TV’de yayımlanan “İzdivaç” isimli evlilik programına katılan Rahmi isimli damat adayının canlı yayında “Ben Kızılbaş mıyım” demesi skandala neden oldu.

Program sırasında sunucu Zuhal Topal’ın 82 yaşındaki Rahmi isimli kişiye “42 yaşındaki bir bayana nasıl hayır diyorsun?” diye sorması üzerine Rahmi adlı kişi “Kızım ben Kızılbaş mıyım?” dedi. Bunun üzerine programın yöneticileri reklama girerek programı kesti. Reklamın ardından Topal özür dilerken Star TV de “Konuğumuzun ağzından çıkan yanlış sözden dolayı seyircilerimizden özür diliyoruz” alt yazısı ile olayı kapatmaya çalıştı. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu “Aynı programda ve aynı saatte canlı yayın yoluyla bu hatanın Alevilere de söz hakkı verilerek düzeltilmesi gerekir. RTÜK asli görevini yapsın. Programın kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Alevi dernekleri bugün saat 13.00’te Star TV önünde eylem yapacak.

ALİ AÇAR / Cumhuriyet - 27.08.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.