Alevilerden Kocaoğlu'na Ziyaret

Alevilerden Kocaoğlu'na Ziyaret

Alevilerden Kocaoğlu'na Ziyaret Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş,...

A+A-

Alevilerden Kocaoğlu'na ZiyaretAlevilerden Kocaoğlu'na Ziyaret
 
Alevi-Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İzmir’i çok önemsediklerini belirten Ali Balkız, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na Alevi toplumunun inanç, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Balkız, “İzmir kenti aydınlık halkı, demokrat ve ilerici yönetim anlayışının yanısıra, inançlar ve kültürler mozaiği oluşu nedeniyle çok özeldir. Burası birbiriyle kaynaşmış insanların kentidir. Keşke her yer İzmir, herkes Aziz Başkan olsa” dedi.

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Bornova’da açılışı yapılan kültür merkezinden sonra Çiğli’de yapımı devam eden merkezin de açılmasından büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Gümüş, “Sosyal belediyecilik sadece sözle olmaz, bunu hayata geçirmek gerekir. İzmir, bu belediyecilik anlayışını Türkiye’ye örnek olarak gösterdi” dedi.

 Alevilerden Kocaoğlu'na Ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Alevi toplumuna mensup vatandaşların kültür, inanç, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere rahatça aktarmalarını sağlayacak etkinlikler ve mekanlar yapmayı sürdüreceklerini bildirdi. Başkan Kocaoğlu, “Anadolu’nun zenginliği olan bu kültürlerin yaşaması ve çocuklarımıza aktarılması bizim diğer milletlerden olan en büyük farklılıklarımızdan biridir. Bu zenginlikleri kaybetmemek ve geliştirmek doğrultusunda görev yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

izmir.bel.tr - 18 Aralık 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.