Alevilerden Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısı

Alevilerden Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısı

Alevilerden Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısıBursa İnegöl'deki Kültür Dershanesi'nde, Alevi olduğu için...

A+A-

pğğpAlevilerden Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısı

Bursa İnegöl'deki Kültür Dershanesi'nde, Alevi olduğu için bir öğretmenin işine son verildiği haberinin ardından Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısı yapıldı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan “Sen Alevisin günaha girmek istemiyoruz' deyip işten atıldı” başlıklı bir haberin ardından kurulan Kültür Dershanesi Boykot Platformu, 23 Ocak'ta saat 14:00'da Kadıköy'de Kültür Dershaneleri Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada saat 13:00'da Eminönü Vapur İskelesi önünden dershanenin genel merkezine bir protesto yürüyüşü düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada "Bursa İnegöl'de bulunan şubesinde Aleviler, Kürtler ve Dersim hakkında ırkçılık yapan ve bunun haber sitelerinde yer alarak haber konusu olan Kültür Dershaneleri yaşananlardan dolayı Alevilerden, Kürtlerden ve Dersimden özür dileyeceğine; Pervasızca ve adeta hem suçlu hem güçlü havasında kurum ve kuruluşlarımızla haber sitelerimizi tehdit etmiştir. Söz konusu tehdidi yapan malum dershanenin bu edepsiz cesareti nerden, kimden ve kimlerden aldığı Türkiye mazlum halklarınca çok iyi bilinmektedir. Bu tehditle Alevileri, Kürtleri ve Dersimlileri korkutmayı ve sindirmeyi hedefleyen güruh zihniyet; hesapsız ve külhanbeyivari tehdidinin hak ettiği karşılığını Türkiye mazlum halklarından mutlaka alacaktır" ifadelerine yer verildi.

Boykot çağrısı

Açıklamada ayrıca Kültür Dershaneleri'ni boykot çağrısına yer verildi.

Platformun Facebook Grubu >>>

(soL - Haber Merkezi) - 14 Ocak 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.