Alevilerden Kürt-Türk çatışması uyarısı

Alevilerden Kürt-Türk çatışması uyarısı

Alevilerden Kürt-Türk çatışması uyarısı Ankara'da toplanan Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’nda son günlerde...

A+A-

Alevilerden Kürt-Türk çatışması uyarısıAlevilerden Kürt-Türk çatışması uyarısı
 
Ankara'da toplanan Alevi Bektaşi Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’nda son günlerde artan çatışmalara dikkat çekilerek, Kürt-Türk çatışması konusunda uyarı yaptı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan genel kurulun açılışında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Türkiye'nin her zaman zor günlerden geçtiğini belirterek, ''O zor günler hiç bitmedi. Türkiye daha da karanlıklaşmaya başladı. Karanlığı aydınlığa çıkartmak hepimizin işi'' dedi.

Türkiye'de zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Özel, ''Bu ülkede 'insanım' diyen, 'laiklik' diyen, 'demokrasi' diyen, 'barış ve kardeşlik' diyen herkesin vazifesi ve işi budur. Biz de federasyon olarak üstümüze düşeni fazlasıyla yapacağız'' diye konuştu.

Özel, Türkiye'de son birkaç ay içinde yaşananların gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ''Gittikçe yükseltilen milliyetçi değerlerin öne alındığı, dün laik-anti laik çatışmasıyla kamplaştırıldığı, bugün de neredeyse Kürt-Türk çatışmasının kamplaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, gerçekten aklı selim olan Alevi ve Sünni herkesi ciddi görev bekliyor'' dedi.

ANF - 28 Ekim 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.