Alevilerden linç girişimi tepkisi

Alevilerden linç girişimi tepkisi

Alevilerden ‘linç girişimi’ tepkisiAvrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün...

A+A-

Alevilerden ‘linç girişimi’ tepkisi

Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Strasbourg’da katıldığı toplantıda konuşmak isteyen Alevi Federasyon Başkanı’na gösterilen tepkiyi “linç girişimi” olarak gördüklerini söyledi.

STRASBOURG - Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Alevi-Bektaşi federasyonu tarafından düzenlenen “Nasıl bir anayasa istiyoruz?” sempozyumunda konuştu. Öker, Türkiye’nin üçte birini oluşturan Alevilerin sivil anayasa çalışmalarına kuşkuyla baktığını söyledi. “Kötü gidişatın etkileri artık Avrupa’da da hissediliyor” diyen Öker, Cumhurbaşkanı Gül’ün Strasbourg’da katıldığı toplantıda soru sorması engellenen Alevi Federasyonu Başkanı’na gösterilen tepkiyi örnek verdi.

Öker, “Yüze yakın milli görüşçü aynı Madımak Oteli’nde olduğu gibi federasyon başkanımızı linç etmeye yönelik tavır içine giriyorlar. Avrupa’da kontrol edilemeyen o milli görüş mekanizmasının bugün somut olarak bize nasıl yaklaştığını görmek açısından da o dört gün önceki toplantı çok önemli” dedi.

Zorunlu din dersini “cinayet” olarak tanımlayan Öker, yeni anayasa konusundaki değerlendirmelerinin de dikkate alınmasını istedi.

Öker, “25 yıldır gündemini 82 Anayasası’nın değişmeştirilmesine adayan bir hareketin bugün sivil anayasa tartışmaları yapılırken bu sürece seyirci kalması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Öker, seslerini duyurabilmek için geniş katılımlı eylemler planladıklarını da belirtti.

NTV - 06 Ekim 2007     
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.