Alevilerden Miting hazırlığı

Alevilerden Miting hazırlığı

Alevilerden Miting hazırlığı  ALEVİLER, demokratik ve eşit yurttaşlık hakkı taleplerini dile getirmek için 6 Mart 2011 tarihinde, İzmir Gündoğdu...

A+A-

Alevilerden Miting hazırlığı Alevilerden Miting hazırlığı
 
ALEVİLER, demokratik ve eşit yurttaşlık hakkı taleplerini dile getirmek için 6 Mart 2011 tarihinde, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak.

Buca Kuruçeşme’deki Cemevi önünde basın toplantısın düzenleyen Alevi- Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, demokratik ve eşit yurttaşlık gibi insani, vicdani ve meşru taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara ve İstanbul’da iki miting, üç büyük ilde de 24 saatlik oturma eylemi yaptıklarını dile getirdi. Balkız, “Biz Aleviler temel taleplerimizi elde etmek için kararlıyız” dedi.

Haklarını elde etmek için 6 Mart 2011 tarihinde İzmir Gündoğdu Meydanı’ndan bir kez daha sesleneceklerini sözlerine ekleyen Balkız, “Unutulmasın ki Kahire’nin Tahrir Meydanı varsa bizim de Sıhhiye, Kadıköy, Taksim, Ulus, Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarımız var. Mitingle seçimlere doğru tüm partilere sesleneceğiz ve hiçbir partinin taşıyıcısı olmayacağız” dedi.

Hürriyet - Turan GÜLTEKİN, (DHA) - 7 Şubat 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.