Alevilerden Miting ve Okul Boykotu

Alevilerden Miting ve Okul Boykotu

Alevi dernekleri 19. Milli Eğitim Şûrası’ndan çıkan din dersinin ilkokul 1’inci sınıflarda da okutulması yönündeki tavsiye kararı protesto etmek...

A+A-

Alevi dernekleri 19. Milli Eğitim Şûrası’ndan çıkan din dersinin ilkokul 1’inci sınıflarda da okutulması yönündeki tavsiye kararı protesto etmek için 8 Şubat 2015’te miting düzenleyeceklerini ve 9 Şubat’tan itibaren çocuklarını bir hafta okula göndermeyeceklerini açıkladı.

“Kararlar meşru değil”

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş şuranın “bir sendikanın ekseninde alınan kararlarla” meşruluğunu kaybettiğini söyledi.

“AİHM kararı ortada. İsteğimiz, zorunlu din derslerinin kaldırılması. Ancak gelinen noktada eğitimin düzeltilmesine yönelik adım atılmadığı, laik bir eğitim modelinden uzaklaşılarak eğitimi dinselleştiren uygulamaların olduğunu görüyoruz.

“Alevi toplumu olarak 8 Şubat 2015’te zorunlu din dersine karşı sivil toplum desteği ile İstanbul’da bir miting düzenleyeceğiz. 1 milyon katılımcı bekliyoruz.

“2014-2015 eğitim yılının ikinci dönemi yani okulların açıldığı 9 Şubat 2015’te çocuklarımızı bir hafta boyunca okula göndermeyeceğiz. Protesto yapacağız.

“İsteğimiz devletin din eğitiminden elini çekerek laik bir sistem oluşturulması.

“Alevilik’in din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde içeriğinin genişletilmesinin reddedilmesinin bir anlamı yok. Önemli olan zorunlu din dersinin kaldırılması. Bunun için gelecekte de her alanda demokratik hakkımızı savunacağız.”

Tavsiye kararları

Şurada zorunlu din dersinin ilkokul birinci sınıftan başlaması yönünde karar alınmıştı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programında Alevilik’e ilişkin içeriğin geliştirilmesi önerisi ise reddedilmişti. (YY)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.