Alevilerden muhteşem dayanışma konseri

Alevilerden muhteşem dayanışma konseri

Alevilerden muhteşem dayanışma konseriİNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi 16. Dönem Yönetim Kurulu tarafından Hackney Ocean’da...

A+A-

Alevilerden muhteşem dayanışma konseriAlevilerden muhteşem dayanışma konseri

İNGİLTERE Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi 16. Dönem Yönetim Kurulu tarafından Hackney Ocean’da düzenlenen “Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Gecesi”  yaklaşık iki bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hackney Ocean’da düzenlenen geceye katılan Alevi önderleri, politikacılar ve sanatçılar, Londra’da yaşayan Alevi vatandaşlarla buluştular.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İAKM-C 16. Dönem başkanı İsrafil Erbil, güçlerini İngiltere’de yaşayan halktan, doğrulardan ve Alevi öğretilerinden aldıklarını belirterek, yapacak çok işlerinin olduğunu ve bunu Alevi Toplumu ile birlikte yapacaklarını söyledi. Daha sonra 16.Dönem Yönetim Kurulu üyelerini ve katılımcıları sahneye davet eden Erbil, Türkiye’den gelen konuklara da söz hakkı verdi.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Aleviliğin çok güçlü olduğunu, yapılan kötülüklere iyilikle yanıt verileceğini ve yetişen genç nesillerden ümitli olduğunu söyledi. Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız’da, geçen yıl 9 Kasım’da Ankara’da yapılan mitingin Aleviler için bir dönüm noktası olduğunu belirterek salonda bulunan büyük kitleyi bu yıl 8 Kasım’da İstanbul Kadıköy’de yapılacak geceye davet etti. Pir Sultan Abdal Dernekleri Başkanı Fevzi Gümüş, Hacı Bektaş-ı Veli Dernekleri Başkanı Tekin Özdil, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Temsilcisi Ali Çağan, Yazar Ali Rıza Aydın, Hüseyin Gazi Metin Dede ve Alevi Bektaşi Federasyonu MYK üyesi İshak Kocabıyık ve Emrah Mahzuni’de yaptıkları konuşmalarda, İngiltere yasal seçimlerle iş başına gelen İsrafil Erbil ve arkadaşlarının yönetimini tanıdıklarını ve desteklediklerini belirten konuşmalar yaptılar.

Daha sonra sırası ile sahneye çıkan Ergun Efe, Mahmut Demir, Françoise Demir, Özcan Dursun, Ali Çağan, Hüseyin Gazi Metin Dede, Semah Ekibi, Emrah Mahzuni, Gülcihan Koç ve Emre Saltık türkülerle salonda bulunan büyük kalabalığı coşturdular. Gecenin sonunda organizasyona emeği geçenler sahneye çağrılarak hep birlikte “Gelin canlar bir olalım” türküsü ile kapanış yapıldı.

Ersan&Co’nun ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikler gece ve seminer olmak üzere iki gün devam etti. Ayrıca geceye davetli olan CHP K.Maraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın kırmızı pasaportu olmasına rağmen vize olmadığı gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan geri çevrilmesi tepkiyle karşılandı.

Londragazete.com - 09 Ekim 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.