Alevilerden "Nasıl Bir Türkiye İstiyorsunuz" toplantısı

Alevilerden "Nasıl Bir Türkiye İstiyorsunuz" toplantısı

Alevilerden "Nasıl Bir Türkiye İstiyorsunuz" toplantısıAdana'da Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından "Nasıl bir Türkiye istiyorsunuz"...

A+A-

Alevilerden "Nasıl Bir Türkiye İstiyorsunuz" toplantısıAlevilerden "Nasıl Bir Türkiye İstiyorsunuz" toplantısı

Adana'da Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından "Nasıl bir Türkiye istiyorsunuz" başlıklı konferans düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan konferansta Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Atila Erden bir konuşma yaptı. Erden, toplantılarda Türkiye için birlikte neler yapabileceklerine karar verilmesi için çalıştıklarını söyleyerek, "Türkiye bir çok alanda kötüye gidiyor" dedi. Anadolu Alevi felsefesinin yanlış aktarılarak yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Erden, "Türkiye bir çıkmaz içinde. Türkiye'de çok sayıda siyasi parti var. Ama içlerinde bizi anlayan bir tane bile yok. Bu partilerin tüzükleri bizi aydınlığa götüremez. Türkiye'yi çağdaş bir yapıya ulaştıracak partiye ihtiyaç var. Bu partinin çekirdeğini Anadolu Alevileri oluşturmalı" ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül ise, Alevilerin kendilerini ifade edemediğini savunarak, "Kimliklerimiz ile siyaset yapamıyoruz. Alevilerin siyaset yapma hakları var. Biz hala niye duruyoruz? Kimi bekliyoruz?" diye konuştu.

Timeturk.com - 27 Eylül 2009

ALEVİLER, NASIL BİR TÜRKİYE İSTEDİKLERİNİ TARTIŞIYOR

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 15 Ağustos’ta Hacıbektaş’ta “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” başlığıyla başlattığı toplantılar, 26-27 Eylül tarihlerinde Adana, Mersin, Eskişehir, Bursa, Samsun, Amasya ve Kayseride yapılıyor.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun siyasal sürece ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonucunda başlayan tartışmalar için hazırlanan taslak metinde “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” sorusu şöyle cevaplanıyor: “İnsanlar arasında dil, din, etnik köken gibi ayrıcalıkların ortadan kalktığı, herkesin çok kültürlü bir yapı içinde kendisini özgürce ifade ettiği, düşünce ve inanç özgürlüklerinin önünde hiç bir engelin olmadığı, cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, şiddetin cezalandırıldığı, toplumun üzerinde asker, polis ve bürokrat baskısının kalktığı, memurların geçim sıkıntısından dolayı ikinci bir iş aramadığı, emeğin saygın ve adaletli ücretlendirildiği, rüşvet almadığı, sağlığın ve eğitimin adil ve ücretsiz olduğu, ekonomik karar alma ve planlama süreçlerinin sendikalarla birlikte planlandığı, halkın her alanda söz sahibi olduğu, insanın merkeze alındığı Laik, Demokratik, Özgür Bir Türkiye İstiyoruz!”

Birgün - 26 Eylül 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.