Kemal Atalar

Kemal Atalar

Alevilerden ne istiyorlar?

A+A-

Son günlerde tekrar gündeme gelen ancak yıllardan beri tüm dinlerin uyguladığı
( Ya bensensin ya da Yoksun ) zihniyeti kendisi gibi olmayan düşünmeyen inanmayan adı ırkı dili ne olursa olsun her kesimi  katletti yetmedi, cezaevlerine doldurdu oda yetmedi, içini boşaltarak Asimile ederek ( hemde kendi insanları eli ile ) istedikleri kıvama getirip eriterek yok etmektir.

 Sadece ( tek taraflı kabul bırakan zihniyet, )
günümüzde değil bin yıllardır ve maalesef ki ülkemizde de Osmanlı Sonrası Türkiyesinde yüz yıldır ve ayrıca özelliklede son 30 yıldır kendine benzetemiyorsan İçini boşalt anlayışı ile hareket eder durumdadır.

2021 Nisan ayı içinde sosyal medyada yerini alan Özellikle Dersim ağırlıklı ancak Adıyaman,
Urfa/Ceylanpınar vs belediyeleri aracılığı ile sözüm ona usta Aleviler yada çok büyük ( 15-18 yaşlarındaki )lerle, satılık beyinleri doldurulmuş Dede bozuntuları kandırılarak kullanılarak yurt dışına resmi ( Yeşil-Gri pasaportlarla ) gönderilmek sureti ile Avrupa da, Balkanlarda Alevi Asimilasyonu yapmak için Cemevlerinde Tesettüre girme Kadın-Erkek ayrı gayrı oturmalar ,Cemevlerinde Namaz ( ıslami 5 vakit ) Oruç gibi ritüelleri sözde Alevilerin asli inançları gibi gösterip , bunları yapmayanlarin kafir olduklarını söyleyerek
(,bizim aslımız yolumuz budur )  ayrıştırma alevi öğretisinin içini boşaltıp direkt Caferi,Şii ve Arap Vahhabi inancı ile özdeş hale getirme çabaları yapılmaktadır.

Maalesef ve ne yazık ki bu durum 1993 yılında ( Feto ortağı İzzoş yani Fethullah Gülen-Izzettin Doğan) Devlet kanalı ile Din ayet başkanlığı girişimi ile çok bilmiş deseler ceplerine üç beş kuruş para ve seyahatleri için bedava rezervasyonlarıla Hicaza Ümreye taşımaya başlandı.

Akabinde 2007 de yine Almanya Hollanda vb ülkelere Din ayet aracılığı ile İzzettin Doğanın projesi olan ( Alevilik kürsüsü) ile avrupaya Aleviliği ( Şii-Caferiligi-Vahabiligi ) aşılama dolayısı ile oradaki canları ve onların ekonomilerini kullanarak Turkiyedekilere sözde yardım adı altında Kültürlerini inançlarını dönüştürmek için vakıf dernek Tv ler kurarak Türkü dinletisi ve görsel fiyaskolar anlatarak izleterek buradakileride peyder pey yok etmek için aktif çalışmalar yürütüldü.

Son aşama yine Dersim Cem evi ve yine Dolayısı ile İzzoş ( Cem vakfı ) bağlantılı dede-Dede bozuntusu-Uzman vb isimler altında insanları aynı ( amaçla ) tezgah için yurt dışına yine resmi pasaportlarla çıkartıp aynı Senaryoyu tekrar film izler gibi izleterek bizlerle, aklımızla oynuyorlar..!

Be Arkadaşım,Ve ey insan ne istiyorsunuz Alevi Halkından size zararı kötülüğü nedir..?
Yanlış mi inançtayız, size ne siz kimsiniz,.?
Sorgulama yetkisini Allah size mi verdi..?
Allah adına hareket etme yetkisini kimden aldınız..?
Herkesin kendi inancı üzere olmasını neden içsellestiremiyorsunuz..?
Bu kininiz gareziniz niye..?
Yakarak öldürerek,inanç ve siyasi fikirlerinden ötürü Cezaevlerine tıkarak yok edemediginiz bitiremediginizi şimdi yine içimizdeki satılık  Dede-Baba-Mürşit bozuntularını kullanarak aleviliğin içini boşaltarak asimile ederek mi boşaltacaksiniz..!

Bakın şunu asla unutmayın...!
Bin yıllardır bitiremediginiz Alevilik, vardır ve Haktır.
Ne kadar içini bosaltsanizda ne kadar Dede Baba Mürşit satın alsanızda Aleviler ne Osmanlı ne Arap ne şii ne caferi değillerdir,olmazlar olamazlar...
ALEVİLİK taşa toprağa yakarmak taş etrafında dönmek aç kalmak, sizler gibi ( namaz )niyaz etmek zorunda değil ve böyle bir inanç anlayışı da yoktur..
ALEVİLİK kendine münhasır bir yaşamdır Dünyadır icraatır kuraldır yasadır.

Çünkü.;
Taşa toprağa Havadislere göre değil insana insanca birlik beraberlik ve ayrıştırma yapmadan her inanca her ırka her düşünceye olumlu bakarak bir nazarda toplamayı becermektir.
Sizlerde bunların katresi olmaz olamaz..

Satılık dedeler-Mürsitler-Zakirler- adınız soyunuz kimliginiz ne olursa olsun, sizler Kendi felsefesine kendi canlar'ına ihanet içinde olan gurühsunuz tarih,insanlık ve Alevilik sizleri asla af etmeyecektir.

Çünkü..;
Sizler kemiğe talim olan pirsultan Hallac-ı mansur düşmanları arap vahabi-ve Osmanlı sevdalılarısiniz.( tarihi ve tarihinizi iyi okuyunuz ve kendinizi tanıyınız..! )

Ey Alevi Canlar..;
Dünyanın her neresinde yaşıyorsanız hangi ırktan hangi dilden iseniz Alevilik her ırkın her dilin kabulünde dir. Kendi dilinizle kendi kimliğiniz le var olun olmaya devam edin ve edelim.
Aşk ile tüm can'lara....

Kaynak..;
2007 yılında
Din-Ayet in Av.Ali Yıldırım dilekçesine verdiği 10.02.2007 tarihli 090 sayılı resmi cevap yazısı.

Önceki ve Sonraki Yazılar