Alevilerden provokatif yayınlara suç duyurusu

Alevilerden provokatif yayınlara suç duyurusu

Alevilerden provokatif yayınlara suç duyurusu  ANKARA (19.11.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), 9 Kasım Ankara mitingiyle ilgili yanlı ve provokatif...

A+A-

Alevilerden provokatif yayınlara suç duyurusuAlevilerden provokatif yayınlara suç duyurusu 

ANKARA (19.11.2008)- Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), 9 Kasım Ankara mitingiyle ilgili yanlı ve provokatif yayınlar yapan, TRT, Zaman, Yeni Şafak ve Vakit Gazeteleri hakkında bugün suç duyurusunda bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu, demokratik taleplerini dile getirmek için düzenledikleri mitinge ilişkin kışkırtıcı yayınlar yapan gazete ve televizyonlar hakkında bugün Ankara Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız, 9 Kasım mitingine kimsenin gölge düşüremeyeceğini söyledi.

Balkız, “AİHM’den ve sonrasında da Danıştay’dan, Zorunlu Din Dersine yönelik alınmış olan yargı kararlarını görmeyen AKP iktidarı, Alevileri yok saymaya devam etmektedir. Federasyonumuzun, ülkemizin 9 ilinden başlatmış olduğu Büyük Alevi Yürüyüşü ve sonrası yüz binlerin katılımı ile yapmış olduğu, Alevilerin hak taleplerinde artık sessizlikten ve suskunluktan vazgeçtiklerini göstermektedir” şeklinde konuştu.

Suç duyurusu dilekçesinde, yayın organları yöneticilerinin "suç isnadı, kışkırtma, tahrik, yalan, halkı kin ve nefret duyguları ile tahrik etmek"ten cezalandırılması talep edildi.

Kasıtlı provokatif haberler

Vakit, Zaman, Yeni Şafak Gazeteleri, “Sivas ve Gazi’yi planlayan eller, yeni oyun peşinde”, “Önce Kürtler, şimdi Aleviler Tahrik ediliyor”, “Önce Aleviliği öğrensinler, sonra Alevi haklarını arasınlar”, “Bunlar PKK ağırlıklı bir oluşum. Doğuda şehirleri karıştıranlar, şimdi Alevileri sokağa çekmek istiyorlar” şeklinde provokatif yayınlar yapmıştı. Son ana kadar mitingle ilgili hiçbir yayın yapmayan TRT ise, yayınlardaki kasıtlı haberleri ekranlarına taşımıştı.

ATILIM - 19 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.