Alevilerden Sabah yazarı Aköz'e tepki

Alevilerden Sabah yazarı Aköz'e tepki

Alevilerden Sabah yazarı Aköz'e tepkiSabah gazetesi yazarı Emre Aköz’ün, “nüfusun yüzde 15’ini oluşturan bir mezhebin...

A+A-

Alevilerden Sabah yazarı Aköz'e tepkiAlevilerden Sabah yazarı Aköz'e tepki

Sabah gazetesi yazarı Emre Aköz’ün, “nüfusun yüzde 15’ini oluşturan bir mezhebin üyelerinin, yüksek yargıdaki koltukların yüzde 50’sinde oturduğu” yönündeki ifadesi, Alevi vatandaşların sert tepkisine neden oldu

Savcının dediği mezhep hangisi?” başlıklı dünkü yazısında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda (HSYK) yaşanan atama krizine ilişkin iddiaları ele alan Aköz, şu ifadeleri kullandı:

‘Nüfusta yüzde 15’i oluşturuyorlar’

“...Nüfusun yüzde 15’ini oluşturan bir mezhep üyelerinin, yüksek yargıdaki koltukların diyelim ki yüzde 50’sine oturmaları normal mi? Hele hele, bu mezhepten vatandaşlar, istisnalar haricinde, kitlesel olarak CHP’yi destekliyorsa... Darbe amaçlı cumhuriyet mitinglerinde aktif olarak yer aldılarsa... Ergenekon’un hükümetin uydurması olduğu propagandasını yapıyorlarsa... Zihinler karışmaz mı?”

Aköz’ün bu görüşleri sabah saatlerinden itibaren bazı internet haber sitelerinde “Alevileri hedef gösterdi” başlığıyla yer bulurken, “HSYK’da yaşanan son krizde Alevilerin parmağının olduğunu ima etti” değerlendirmeleri yapıldı. Okur yorumlarında Alevi vatandaşlar ise, Aköz’ün ayrımcılık suçundan yargılanması gerektiğini savundular.

MİLLİYET - 24 Temmuz 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.