Alevilerden Selçuk'a ödül

Alevilerden Selçuk'a ödül

Alevilerden Selçuk'a ödülŞÖLENE ON BİN KİŞİ KATILDI Haber Merkezi - Bağcılar Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği'nce...

A+A-

Alevilerden Selçuk'a ödülAlevilerden Selçuk'a ödül

ŞÖLENE ON BİN KİŞİ KATILDI

Haber Merkezi - Bağcılar Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği'nce düzenlenen "Karanlıktan Aydınlığa Birlik Şöleni" İstanbul Bağcılar Kapalı Olimpik Spor Salonu'nda on bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Alevi dernek ve vakıflarının yöneticileri tarafından yakılan çerağla başlayan şölende gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk 'a "Alevi düşüncesine yaptığı katkılardan" dolayı şükran plaketi sunuldu. İlhan Selçuk adına plaketi alan arkadaşımız Miyase İlknur yaptığı konuşmada, "Zor zamanlarda Alevilerin dostları parmak hesabıyla sayılacak kadar azdır. Aleviler, bu dönemlerde gönül evlerinin kapılarını aralayıp giren dostlarını, "Mihman Ali'dir" deyi bir daha bırakmazlar. İlhan Selçuk, 1962'den beri yazdıklarıyla, büyük trajediler yaşayan Alevilerin yaralarına merhem olmuş, onun zor zamanda verdiği destek Alevilerle arasında ezeli ve ebedi bir dostluğun temelini atmıştır" dedi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül , Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan 'ın da katıldığı şölende Sabahat Akkiraz , Grup Kızılırımak, Arif Sağ, Ferhat Tunç, Ali Kızıltuğ, Arzu, Zeynel Aba, Özcan Türe, Cihan Çelik ve Binali İlgün de söylediği deyiş ve nefeslerle binlerce kişiyi coşturdu.

Selçuk kısa süre içinde taburcu edilecek

Öte yandan doktorlar geçirdiği ameliyat sonrasında sağlık durumu hızla düzelen İlhan Selçuk'un kısa süre içinde taburcu edilebileceğini belirtti. Günlerini Türkiye'deki gelişmeleri izleyerek geçiren ve yazılarına başlamak için gün sayan Selçuk'a ziyaretler sürüyor. Önceki gün de SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve SHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Göğüş , hastaneye gelerek ziyaretçi defterini imzalayıp Selçuk'a "geçmiş olsun" dileklerini ilettiler.
 
Cumhuriyet - 28 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.