Alevilerden Şeriatçı Vakit Gazetesine Sert Tepki

Alevilerden Şeriatçı Vakit Gazetesine Sert Tepki

Alevilerden Şeriatçı Vakit Gazetesine Sert Tepki ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİ "Hükümetin başlattığı mütereddit...

A+A-

Alevilerden Şeriatçı Vakit Gazetesine Sert Tepki Alevilerden Şeriatçı Vakit Gazetesine Sert Tepki

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİ

"Hükümetin başlattığı mütereddit Alevi Açılımı’nı dahi  hazmedemeyen işbirlikçi basından bazı unsurlar bir kez daha Alevi’leri hedef alıp, bu defa da terör örgütünü Alevilerin yönlendirdiği idiasını ortaya atmıştır. Yüksek yargıyı kontrol ettiği iddia edilen, TSK’yı kontrol ettiği iddia edilen  Aleviler, bu kez de terörü kontrol etmekle suçlanıyorlar. Bu kadar büyük güce sahip olan Alevilerin ise, neden hala Cemevleri’ni ibadet merkezi olarak kabul ettiremedikleri, neden eşit haklara dahi sahip olamadıkları sorusu ise cevapsız kalan bir soru olarak kalmaya devam ediyor.

Bu kadar gerçekdışı, bu ölçüde akıl almaz ve alçakça iddiaları üretmek ve yaymak gayreti içine girmek, kendini bilmezlik, tarafgirlik ya da yandaşlık boyutlarını da aşmaktadır.  Anayasal suç kapsamındadır, basın yolu ile işlenen suçlarda ise cezalar daha ağırdır.

Medya kuruluşu kisvesi altında toplumu ayrıştırmak, bölmek, parçalamak, taraflara ayırıp iç çatışmaları tahrik etmekle uğraşmak, ne kamuoyu, ne yasalar, ne de yönetim sorumluluğunu taşıyanlar tarafından hoş görülemez.

Siyaset erkini üstlenenlerin bu kirliliği kendilerine bulaştırmaktan sakınmalarını diliyoruz.

Kamu düzenini kollamak ve korumakla görevli olan hukuk kurumlarımızın da bu tür  bölücü ve ayrıştırıcı girişimlere karşı, yasal takip, denetim ve yargı uygulamalarını hayata geçirmelerini bekliyoruz.

Kamuoyumuza ve basına saygı ile duyururuz."
 
KAYNAK : Alevihaber.com - 21 Haziran 2010

Vakit, Alevi Düşmanlığında Sınır Tanımıyor…

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Basın Açıklaması :
 
Alevi düşmanlığına dayalı yayıncılık çizgisini ısrarla devam ettiren, sürekli olarak laik ve demokrat çevreleri hedef haline getirerek cinayetlerin de işlenmesine sebep olan Vakit gazetesi, her zaman yaptığı gibi  hedef şaşırtan bir habere imza attı.

Sürekli olarak karanlık çevrelerin sözcülüğünü ve maşalığını yapan, tahrik ve kışkırtmanın adına yayıncılık diyen bu yayın kuruluşu, bir dönem PKK’nın üst düzey yöneticiliğini yapan ve Türk , Kürt Halkının  Kanıyla beslenen ve Türk, Kürt Halkına İhanetiyle tanınan  Osman Öcalan’ın açıklamalarına dayanarak yine Alevileri hedef gösterdi. Vakit gazetesinin;  İhanetleri ile tanınan Osman Öcalanla bu ilişkilerinin nerden kaynaklandığını da anlamış değiliz.

Vakit’in amacı herkesçe malumdur. Vakit, Hakkari’de herkesi üzüntüye sevk eden bir saldırı olayının suçunu milliyetçi ve şeriatçı çevrelerin gözünde Alevilere yıkarak, acı olayın yarattığı infiali Alevilere yöneltmek, düşmanlık hislerini artırmak istemektedir. Türkiye’deki her karanlık olayın arkasında Alevileri arayan, Alevileri 28 Şubat’ta darbeci, son günlerde Ergenekoncu gösteren Vakit, şimdi de Hakkari’deki saldırının faillerini Aleviler içinde aramaktadır.     

Vakit gazetesi Gazze’ye yollanan ve ölümlerine sebep olmuş oraya giden masum insanların ölümüne sebebiyet veren yayınlar yaparak timsah göz yaşı dökmüştür.

Bu olayın Türkiye’deki ve dünya kamuoyundaki   tepkilerini başka yöne çekmek için son yapılan katliama kılıf aramaya çalışmak ve kamuoyunun dikkatini dağıtmaya çalışmaktadır.

Vakit gazetesinin yapmış olduğu bu haber;  PKK ‘Hakkâri Şemdinli’ deki olay kadar vahim ve bir cinayettir. Alevilerin Dede’lerine dil uzatacak kadar ve aynı zamanda yılardan beride kültürümüze daima çirkin saldırılarının bir devamıdır.

Dedelerimiz ki Cemlerinde Asırlardan bu yana; Hak, Hukuk, Adalet, Birlik, Hoş görü ve İnsan sevgisi için kendi canları pahasına da olsa ;bu güne kadar bu anlayışla hareket etmişlerdir.

Vakit gazetesi ve avaresi iyi bilmelidir ki ;Dedelerimiz Asırlardan bu yana savundukları bu anlayış ve kültürü her ne pahasına olursa olsun yinede savunmaya devam edeceklerdir..

Aleviler;  daima Cinayetlere katliamlara karşı olmuşlardır. Daima karanlıklara karşı mücadele vermiş olup İnsan haklarından yana tavır koymuşlardır. Gerek orta doğu ve gerekse Türkiye’deki kardeşlik ve dünya İnsan hakları için mücadele vermişlerdir. Aleviler Her akıtılan kanın Damlasının ülke bütünlüğüne zarar verdiği mücadelesini vermişlerdir.

Aleviler sizin gibi Gazze de ve Doğu Anadolu’da şehit olan Askerlerimiz ve insanlarımız için 15 dakika timsah göz yaşı dökmezler. Aleviler sizin gibi cumhuriyet düşmanlığı değil Ülke sevdası ve cumhuriyet sevgisiyle bağlıdırlar. Siz ve sizin gibi düşünen cumhuriyeti içinize sindirmeyenler; Alevileri kendi çirkin emmelerinize alet edemeyeceksiniz.

Siz ve sizin gibiler  Çorum’da ,  Sivas ‘ta , kahraman Maraş’ta, İstanbul Gazi ‘ de ve Ülkenin Bir çok yerinde insanları kışkırtarak Alevilerin katledilmesine vesile oldunuz Ama buna rağmen Aleviler sizin kışkırtmalarınıza aldırış etmeden Yaşamları boyunca Birlik ,Hoş görü ve İnsan sevgisi anlayışında taviz vermediler.

Aleviler: Türkiye’de ve Dünyadaki insanlar’ın kardeşliğini savunan, kendi kimlik mücadelesini demokratik yöntemlerle yürüten, hangi çevreden gelirse gelsin şiddeti reddeden Alevilerle ilgili yapılan bu yayını ve açıklamayı kınıyoruz.

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetimi

Adına Başkan        Vakfı Yönetimi Adına Başkan
Kenan Akpınar             Remzi Akbulut

KAYNAK: Alevihaber.com - 22.06.2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.