Alevilerden Sert Tepki "Bu Bir Zulümdür"

Alevilerden Sert Tepki "Bu Bir Zulümdür"

Alevilerden Sert Tepki "Bu Bir Zulümdür"Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, "Bilimden, eşitlikten, inanç özgürlüğünden...

A+A-

Alevilerden Sert Tepki "Bu Bir Zulümdür"Alevilerden Sert Tepki "Bu Bir Zulümdür"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, "Bilimden, eşitlikten, inanç özgürlüğünden yana olan insanların çocuklarına yabancısı olduğumuz bir eğitim veriliyor. Bu bir zulümdür. Türkiye'de yaşayan alevi vatandaşlar olarak bu talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Din dersi zorunlu olmaktan çıkarılana kadar eylemleri sürdüreceğiz" diye konuştu.

Eyleme katılmak için sabah saat 11.00 sıralarında çeşitli sivil toplum örgütü, siyasi parti ve sendikalardan çok sayıda vatandaş Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Ellerinde "Asimilasyona hayır", "Din dersleri kaldırılsın" yazılı pankartlarla Pasaport İskelesinden Konak Meydanına yürüyen topluluğun önündeki çocuklar dikkat çekti.

Slogan atarak Konak Meydanı'na kadar yürüyen topluluk burada Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ın yaptığı konuşmayı dinledi. Konuşmasında yıllardır çocuklarını alevi kültürü ve inancı ile büyüttüklerini ancak devletin okullarda kendi inançlarıyla örtüşmeyen din dersi adı altında yabancı oldukları bir eğitimin verdiğini söyleyen Balkız, "Çocuklarımız çok zorlanıyor aşağılanıyor. Bunun herkes farkında bir tek başbakan farkında değil. Biz ibadetlerimizi cem evlerinde yapıyoruz. Buna kimse engel olamaz. Ancak, hükümet kendi solcusunu, kendi kürdünü yarattığı gibi kendi alevisini de çakma alevi dernekleri kurarak oluşturmaya çalışıyor. Aleviler asimile edilmeye çalışılıyor. Eğer din dersleri kaldırılırsa bu zulüm biter. Biz İlahiyat Fakülteleri, Diyanet İşleri ve hükümet istemese de talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise cemevlerine kültür merkezi tabelasının asılmasına tepki gösterek, "Buralar bizim ibadethanelerimizdir. Buraya kültür merkezi olarak bakılması tüm alevi bektaşi camiasına saygısızlıktır" dedi. Konuşmaların ardından saz eşliğinde çalınan türküler dinlendi.

Haberajans - 20 Kasım 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.