Alevilerden Sözen'e alternatif taslak

Alevilerden Sözen'e alternatif taslak

Alevilerden Sözen'e alternatif taslak Aleviler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in hazırladığı ‘Gençleri Koruma...

A+A-

Alevilerden Sözen'e alternatif taslakAlevilerden Sözen'e alternatif taslak
 
Aleviler, AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’in hazırladığı ‘Gençleri Koruma Yasa Tasarısı’na alternatif taslakla cevap verdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız imzasıyla TBMM Başkanlığı’na gönderilmek üzere hazırlanan “Gençleri AKP’den Koruma Yasa Tasarısı” metninde, Sözen’in önerdiği şekilde okullarda ibadethane bulunamayacağı vurgulandı.

ABF, Sözen’in gençler için hazırladığı taslağa dokuz maddelik esprili bir taslakla yanıt verdi. Metinde özetle şu ifadeler yer aldı:

-  Okullarda namaz kılma yerleri, cem ayini icra yerleri, haç çıkarma yerleri bulunamaz. Öğrenciler bu gereksinimlerini okul dışında giderirler.

-  Gençlerin internet kafelere girmeleri serbesttir. Ev içinde kiminle, hangi sayfayla görüştüğüne, ‘Ergenekon ve benzeri’ meraklılar karışabilir.

Haydar Dümen’e soru

-  Gençler, hem kendini hem de karşı cinsi tanımaları için önce anne-babalarının, sonra da öğretmenleri ve arkadaşlarının önerilerini dikkate alırlar. Meraklarını illa sürdürmek istiyorlarsa Haydar Dümen Dede’ye sorabilirler. ‘Ayıp’, ‘günah’ dergi ve gazeteleri almak bakmak istiyorlarsa TC kimlik numaralarını vermeyi reddederler.

-  Çocukların ve gençlerin sağlıklı, ruhsal ve fiziksel gelişmeleri için gazete ve dergilerin ‘arka sayfa güzelleri’, gibi estetik, sanatsal ve görsel nitelik taşıyan, fotoğraf resim ve çizimler serbesttir.

ANKARA Milliyet - 9 Ağustos 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.