Alevilerden suç duyurusu

Alevilerden suç duyurusu

Alevilerden suç duyurusuPir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.Pir Sultan Abdal Kültür...

A+A-

Alevilerden suç duyurusuAlevilerden suç duyurusu

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Avukat Kazım Genç, ''Karşıyaka Mezarlığında bulunan Sivas Şehitler Anıtı'nın tahrip edilmesi ve anıttaki pirinç levhaların çalınmasıyla'' ilgili sorumluların cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Genç ve dernek üyeleri, Ankara Adalet Sarayı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Genç, Sivas'taki Madımak Oteli'nde, 1993 yılında öldürülen 33 aydın için Karşıyaka Mezarlığı'nda yaptırdıkları anıt mezarın, 11 Kasım'ı 12 Kasım'a bağlayan gece kimlikleri tespit edilemeyen kişi veya kişilerce tahrip edildiğini ve anıt mezarda bulunan pirinç levhaların sökülerek çalındığını kaydetti.

Aynı şekilde geçen hafta içinde dernek genel merkezinin bulunduğu dairenin kapısındaki pirinç levhanın da sökülerek çalındığını belirten Genç, ''Her iki olayı birlikte değerlendirdiğimiz zaman bu saldırıları basit birer hırsızlık olayı olarak görmenin ve değerlendirmenin olanaklı olmadığını ifade etmek isteriz. Birileri planlı ve kasıtlı olarak örgütümüze ve kültür şehitlerimizin anıtına zarar vererek, bizlere gözdağı vermek istemektedir'' diye konuştu.

Genç ve beraberindekiler, basın açıklamasının ardından hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundular.

A.A. - 15.11.2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.