Alevilerden valiye 2012 dilekçe

Alevilerden valiye 2012 dilekçe

Alevilerden valiye 2012 dilekçe  ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’ne bağlı Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Dergahı’nın...

A+A-

Alevilerden valiye 2012 dilekçe Alevilerden valiye 2012 dilekçe
 
ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’ne bağlı Tekke Köyü’ndeki Abdal Musa Dergahı’nın arkasında yer alan ve Aleviler tarafından kutsal sayılan Dur Dağı’nda mermer çıkarılmasının durdurulmasını isteyen Abdal Musa Gönüllüleri, Valiliğe 2012 imzalı dilekçe verdi.

Elmalı’nın Tekke Köyü’nde bulunan Dur Dağı’ndaki Abdal Musa Dergahı’na yakın alanda Hintli bir firma tarafından işletilen mermer ocağı, inanç merkezlerine zarar verdiği gerekçesiyle Alevi inancına mensup bölge halkının tepkisine neden oluyor. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün, Dur Dağı’nın ’tarihi ve inanç turizm alanı’ olarak korunması yönündeki kararının uygulamaya geçirilmesini ve bölgedeki mermer çıkartılmasının durdurulmasını isteyen Abdal Musa Gönüllüleri, 2012 imza topladı. Bir grup bugün sabah saatlerinde toplanan imzaları vermek üzere Antalya Valiliği’ne geldi. Toplanan imzalar Vali Yardımcısı Ali Yener Erçin’e sunuldu.

İLGİNÇ TESADÜF

Aynı saatlerde Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Maslahatgüzarı Dr. AVS Ramesh Chandra, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. İki ülke ve Antalya ile karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine yönelik gerçekleşen bu ziyarette gazeteciler, Chandra’ya Alevi inancı için kutsal olan Dur Dağı’ndaki Hindistanlı firmanın mermer ocağının zarar vermesi konusundaki değerlendirmesini sordu. Maslahatgüzar Chandra, "İlk kez duyuyorum, kesinlikle katılmıyorum, üzüntü duydum. Tarihi alanlar, tapınak gibi yerler korunmalı. Buna zarar veren insanlar farklı çerçeveye konulmalı" dedi. Vali Ahmet Altıparmak da konunun çok hassas olduğunu belirterek, "Bölgenin korunması için çalışma yürütüyoruz" bilgisini verdi.

VATAN - DHA - 29.06.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.