Alevilerden Zorunlu Din Dersi Tepkisi

Alevilerden Zorunlu Din Dersi Tepkisi

Alevilerden Zorunlu Din Dersi Tepkisi   Manisa Alevi Kültür Derneği Üyeleri, Din Derslerinin Zorunlu Olmaktan Çıkarılmasını...

A+A-

Alevilerden Zorunlu Din Dersi TepkisiAlevilerden Zorunlu Din Dersi Tepkisi 
 
Manisa Alevi Kültür Derneği Üyeleri, Din Derslerinin Zorunlu Olmaktan Çıkarılmasını İstedi.
 
 
MANİSA Alevi Kültür Derneği üyeleri, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılmasını istedi. Yönetim kurulu üyesi Serpil Deniz Şahin, ''Din ve inanç özgürlüğünü hiçe sayan zorunlu din dersleri, Alevi çocukları üzerinden baskı ve asimilasyon aracına dönüşmüştür. Bu nedenle din dersleri zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır' dedi.

Manisa Alevi Kültür Derneği'ne üye yaklaşık 100 kişi Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi'nde biraraya gelerek eğitim ve öğretimde din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması konusunda hükümete çağrıda bulundu. ''Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın, AİHM ve Danıştay'ın Kararları Uygulansın' yazılı pankartlar taşınan basın açıklamasına KESK'e bağlı sendikaların başkanları ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan da katılarak destek verdi.

Dernek adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Serpil Deniz Şahin, 1980 Anayasası'nın 24. maddesindeki din derslerinin zorunlu olduğuna dair hükmün, Türkiye'de yaşayan Alevi vatandaşları asilime etmeye yönelik olduğunu ileri sürdü.

Alevi açılımı adı altında yapay gündem yaratarak Alevi haklarını savunduklarını iddia edenlerin asıl amaçlarının Aleviliği yok etmek olduğunu öne süren Şahin, ''Bunun ispatı olarak da alevi katillerini çalıştaylara çağırarak Alevileri tahrik etmişlerdir. Zorunlu din dersleri ile Alevi çocuklarına Sünnilik öğretilmektedir. 12 Eylül Anayasası'nın anti-laik ve anti demokratik anlayışının sonucu olarak uygulanmaya konulmuş olan zorunlu din dersleri derhal kaldırılmalıdır. Zorunlu din dersleri uygulaması, Türkiye'nin evrensel ilkelerine dayalı bilimsel, laik ve demokratik eğitimden uzaklaştığının ve eğitimin dinselleştirildiğinin en önemli göstergesidir' dedi.

Din derslerinin zorunlu olarak okutulması ile Alevi çocuklarının zorla asilime edilmek istendiğini savunan Şahin, ''Din ve inanç özgürlüğünü hiçe sayan zorunlu din dersleri Alevi çocukları üzerinden baskı ve asimilasyon aracına dönüşmüştür. Bu nedenle bir an önce din dersleri zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Demokrasi ve özgürlük edebiyatı yapan hükümeti kazanmış olduğumuz haklarımız ile ilgili yasaları uygulamaya çağırıyoruz' dedi.

Şahin açıklamasında son olarak, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in özel bir kanalda yayınlanan programındaki sözlerine de değinerek, ''O gereken cevabı almıştır. Kendisini tüm Türkiye kınamıştır' dedi.

1700 ÜYENİN ÇOCUĞU, OKUL MÜDÜRLERİNE DİLEKÇE VERECEK

Şahin'den sonra açıklamada bulunan KESK'e bağlı Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu, kendilerine üye toplam bin 700 kişinin çocuklarının bu hafta içerisinde okul müdürlüklerine, ''Din dersleri zorunlu olmaktan çıkarılsın. Zorunlu din dersi okumak istemiyoruz' şeklinde dilekçe vereceğini söyledi. Yoğurtçuoğlu, ''Sendika olarak desteğimizi biz de böyle göstereceğiz. Üyelerimiz çocukları bu hafta içinde Cuma'ya kadar bağlı oldukları okul müdürlüklerine dilekçe verecek. Bu dilekçeler Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilecek. Öğrencilerimiz bu şekilde kendilerine verilen demokratik hakkı kullanmış olacaklar' dedi.

Yapılan açıklamalardan sonra ''Zorunlu din dersi istemiyoruz' sloganı atan grup Cemevi'nin önünden ayrıldı.

Haberler.com - DHA - 10 Ekim 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.