Alevilere 'asla' değil 'seçime göre'

Alevilere 'asla' değil 'seçime göre'

Alevilere 'asla' değil 'seçime göre'Alevilerin Diyanet’te temsilinin getireceği sıkıntılar olduğunu söyleyen Bakan...

A+A-

Alevilere 'asla' değil 'seçime göre'Alevilere 'asla' değil 'seçime göre'

Alevilerin Diyanet’te temsilinin getireceği sıkıntılar olduğunu söyleyen Bakan Yazıcıoğlu ama seçimden sonra bazı adımlar atabilecekleri mesajını verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Alevilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nda temsili konusunda “asla” diye bir tabiri olmadığını belirterek, “Diyanet'te temsil konusunun getireceği sıkıntılar vardır. Bu Alevi vatandaşlarımızın da kabullendiği bir şeydir” dedi.

Bakan Yazıcıoğlu, Alman Protestan Kilisesi lideri Piskopos Wolfgang Huber ve beraberindekileri önceki gün kabulünün ardından, kendisiyle yapılan bir röportaja dayandırılan “Diyanet'te Aleviler asla temsil edilemez” haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Yansıtılış biçimi kastı aştı. Asla olamazlar diye bir tabirim olmadı. Diyanet, kendini Müslüman hisseden herkesin bir şeyler alabileceği bir kurum. Zaten Diyanet, öyle bir yapılanmaya doğru da gidiyor. Ama öbür konularda farklı yaklaşımlarımız var. Bunları zaman içerisinde, hep birlikte göreceğiz” dedi.

İlgili kesimlerle” daha sıkı bir diyalog içine gireceklerini söyleyen Yazıcıoğlu, “Cem evlerinin durumu, bunlarla ilgili sıkıntılar her neyse onları biliyoruz, onlarla ilgili bir takım rahatlatıcı önlemlerimiz var. Televizyon yayınlarıyla ilgili başlayan çalışmalar var, bundan böyle yoğunlaşacak olan çalışmalarımız var. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerindeki Alevi ünitesinin Alevi vatandaşlarımızı tam anlamıyla tatmin etmediği konusunda bir takım eleştiriler var. Diyoruz ki ‘Kendinizi nasıl ifade ediyorsanız siz düzenleyin, getirin. Beraber bu konuda bir çözüme ulaşırız’” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, “Alevi vatandaşlarımız kendilerini büyük ölçüde Müslüman olarak kabul ediyorlar. Bu bir ortak paydadır ve işimizi çok kolaylaştıran bir unsurdur. Ama ondan sonra farklılıklar başlıyor” diye konuştu.

SOL HABER - 18 Mart 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.