Alevilere baskı iddiası

Alevilere baskı iddiası

Alevilere baskı iddiasıCHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Alevi çalıştayının yapıldığı bir dönemde, Alevi subay ya da emniyet mensuplarının...

A+A-

Alevilere baskı iddiasıAlevilere baskı iddiası

CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Alevi çalıştayının yapıldığı bir dönemde, Alevi subay ya da emniyet mensuplarının sindiriliğine ilişkin ileri sürülen iddiaları sordu.

Ankara- CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen ve yoğun tartışmalara neden olan yargılama sürecinde ilginç yeni gelişmeler olduğunu ifade etti.

Deniz Yarbayı Ali Tatar'ın intiharının farklı bir noktanın tartışılmasına neden olduğunu, eşinin de Alevi subayların üzerine gidildiği iddialarını anımsatarak, şu soruları yöneltti:

''Yaşanan bu gibi olaylarda bahsi geçen kişilerin Alevi olması bir tesadüf müdür? Bahsi geçen kişilerin Alevi olması tesadüf değil ise kamuoyunda yer aldığı biçimiyle Alevi yurttaşlara bir anlamda baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Hükümetiniz, Alevi çalıştayının yapıldığı bir dönemde, aynı zamanda Alevi subay ya da emniyet mensuplarının sindirilmesine dönük olduğu iddia edilen eylemlerin gerçekleşmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?''

Köse, Emniyet içerisinde varlığı iddia edilen çeşitli tarikatların özel, gizli ve illegal örgütlenmeleri konusunda resmi olarak herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedi. Köse, "Emniyette yaşanan ve bahsi geçen konuların varlığı iddia edilen bu tip örgütlenmelerle ilişkisinin olma olasılığı nedir?" diye sordu.

Cumhuriyet Haber Portalı - AA - 25 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.